Πολιτισμός

CINE TUESDAY: 11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση!

Ο ιδανικός τρόπος για να κλείσει η βραδιά σου!

Parallaxi
cine-tuesday-11-ταινίες-για-να-δεις-απόψε-στην-τηλε-913601
Parallaxi

Απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου!

Το Ταλέντο (2017) σε σκηνοθεσία Ιβάν Ατάλ

Η Νεϊλά έχει μεγαλώσει σε ένα υποβαθμισμένο προάστειο των Παρισίων και ονειρεύεται να γίνει δικηγόρος. Την πρώτη της μέρα στο Πανεπιστήμιο, έρχεται σε σύγκρουση με τον καθηγητή Πιέρ Μαζάρ, γνωστό για τον προκλητικό και προβοκατόρικο χαρακτήρα του. Ο καθηγητής, προκειμένου να επανορθώσει για την επιθετική και ίσως ρατσιστική συμπεριφορά του, αναλαμβάνει να προετοιμάσει την Λεϊλα ώστε να λάβει μέρος σε έναν διαγωνισμό Ρητορικής. Κυνικός και ιδιαιτέρως απαιτητικός, γίνεται ένας μέντορας για τη νεαρή κοπέλα, όμως για να πετύχει η προσπάθειά τους, θα πρέπει και οι δύο να ξεπεράσουν τις προκαταλήψεις τους.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 09/08 στις 22.00

Ο Θείος Από Τον Καναδά (1959) σε σκηνοθεσία Φίλιππα Φυλαχτού

Προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συμπάθεια και την ανοχή της σπιτονοικοκυράς τους, ο Κώστας, ο Γιώργος και ο Πάνος, μηχανεύονται προξενιό με τον ανύπαρκτο θείο τους, που είναι ομογενής απ’ τον Καναδά. Της παρουσιάζουν έναν αποτυχημένο ηθοποιό, τον Χαρίλαο, και όλα πάνε πρίμα, ώσπου ο Γιώργος τσακώνεται με την κοπέλα του, την Καίτη, και, πάνω στον καβγά, τού ξεφεύγει ότι ο Χαρίλαος είναι ένα γεροντοπαλίκαρο από το Κορωπί.

*ERT WORLD, Τρίτη 09/08 στις 04.00

Ο Τυχοδιώκτης Του Παρισιού (2018) σε σκηνοθεσία Ζαν-Φρανσουά Ρισέ

Ο Βιντόκ, ένας πρώην κρατούμενος των γαλλικών φυλακών κατά την περίοδο του Ναπολέοντα, αλλάζει ταυτότητα μετά την θεαματική απόδρασή του και πλέον ως έμπορας προσπαθεί να αρχίσει μια νέα ζωή στις παρυφές του Παρισιού. Όταν όμως πρώην συγκρατούμενοί του τον κατηγορούν για ένα έγκλημα που ο ίδιος δεν διέπραξε ποτέ, ο Βιντόκ αποφασίζει να κάνει μια ασυνήθιστη συμφωνία με τους διώκτες του.

*OPEN BEYOND, Τρίτη 09/08 στις 22.00

Πολυθρόνα Για Δύο (1983) σε σκηνοθεσία Τζον Λάντις

Ένας αλαζόνας τραπεζικός επενδυτής και ένας φτωχός, πονηρός μικροαπατεώνας παίρνουν ο ένας τη θέση του άλλου, μετά από ένα στοίχημα ανάμεσα σε δυο πάμπλουτα ηλικιωμένα αδέλφια, που για να διασκεδάσουν την πλήξη τους αναρωτιούνται αν κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί.

*OPEN BEYOND, Τρίτη 09/08 στις 23.45

S.W.A.T. 2: Επίλεκτη Ομάδα Κρούσης (2011) σε σκηνοθεσία Μπένι Μπουμ

Ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής του Λος Άντζελες, αστυνόμος Πολ Κάτλερ, πηγαίνει στο Ντιτρόιτ σε ειδική αποστολή, αφού πρέπει να εκπαιδεύσει την επίλεκτη ομάδα δράσης SWAT στη διάσωση ομήρων. Κατά τη διάρκεια μιας αποστολής, ένας όμηρος χάνει τη ζωή του και ένας εξειδικευμένος κυβερνητικός πράκτορας, φίλος του θύματος, αποδεικνύεται μανιακός δολοφόνος, που θέλει να πάρει εκδίκηση, εξολοθρεύοντας τον Κάτλερ και την ομάδα του.

*MEGA, Τρίτη 09/08 στη 01.40

Αμφιβολία (2008) σε σκηνοθεσία Τζον Πάτρικ Σάνλεϊ 

Σε ένα καθολικό σχολείο στο Μπρονξ, μία καλόγρια γίνεται καχύποπτη καθώς παρατηρεί το αυξανόμενο ενδιαφέρον ενός ιερέα για τη ζωή ενός συγκεκριμένου νεαρού μαύρου μαθητή. Είναι υπερβολικά προστατευτική ή μήπως όχι αρκετά; Θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει το σύστημα για να μάθει τι συμβαίνει στην πραγματικότητα;

*ΣΚΑΪ, Κυριακή 09/08 στις 00.00

October Gale (2014) σε σκηνοθεσία Ρούμπα Νάντα

Η Έλεν Μάθιουζ, μια γιατρός από το Τορόντο, μετά τον θάνατο του συζύγου της καταφεύγει σε ένα σπιτάκι σε απομονωμένο νησί, όπου είχαν περάσει μαζί κάποιες από τις πιο αγαπημένες τους στιγμές, προκειμένου να πενθήσει τον χαμό του. Οι μνήμες που την κατακλύζουν δεν κρατούν για πολύ, αφού στο νησί ξεβράζεται ένας μυστηριώδης άντρας με μια πληγή από σφαίρα. Η μεγαλύτερη περιπέτεια στη ζωή της Έλεν έχει μόλις αρχίσει..

*ΣΚΑΪ, Τρίτη 09/08 στις 03.00

Κλεφτρόνι Και Τζέντλεμαν (1986) σε σκηνοθεσία Γιάννη Χαρτοματζίδη

Ο Λέων Στάθης πιστεύει ότι με το που θα πάρει το πτυχίο του, θα λύσει αυτόματα το πρόβλημα της εργασίας, αλλά βρίσκεται μπροστά σε τοίχους και κλειστές πόρτες που για να ανοίξουν απαιτείται το απαραίτητο «μέσο». Καθώς αναζητά δουλειά από πόρτα σε πόρτα, συναντά τη Μαρίνα και την ερωτεύεται. Η κοπέλα, που έχει δεσμό με ένα κλεφτρόνι μηχανών και εργάζεται στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών του πατέρα της, θέλει να γίνει σκηνοθέτης, έτσι ζητά από τον Στάθη να τη βοηθήσει και αυτός ανταποκρίνεται ολόψυχα και αποτελεσματικά.

*ALPHA, Τρίτη 09/08 στις 23.40

Dracula Untold (2014) σε σκηνοθεσία Γκάρι Σορ

Βρισκόμαστε στο 1462. Η Τρανσυλβανία απολαμβάνει μια παρατεταμένη περίοδο ειρήνης υπό τη βασιλεία του Βλαντ ΙΙΙ και της συζύγου του Μιρένα, οι οποίοι μεριμνούν ώστε οι υπήκοοί τους να ζουν προστατευμένοι από τους εχθρούς. Η ανησυχία του Βλαντ αφορά ειδικά τους Τούρκους, οι οποίοι συνεχίζουν να επεκτείνονται επικίνδυνα, κατακτώντας όποια εδάφη βρίσκουν στο πέρασμά τους. Όταν ο Σουλτάνος Μεχμέτ ο ΙΙ απαιτεί 100 παιδιά για να δημιουργήσει ένα νέο στρατό, ο Βλαντ καλείται να αποφασίσει αν θα παραδώσει τον γιο του στο σουλτάνο ή αν θα απευθυνθεί σε μια φοβερή δύναμη, που θα του επιτρέψει να προστατέψει το αγαπημένο του βασίλειο και την οικογένειά του από τους Τούρκους, με αντάλλαγμα όμως την ψυχή του…

*STAR, Τρίτη 09/08 στις 22.00

Τζέϊμς Μποντ, Πράκτωρ 007: Ποτέ Να Μην Ξαναπείς Ποτέ (1983) σε σκηνοθεσία Ιρβιν Κέρσνερ 

Η τρομοκρατική οργάνωση SPECTRE κλέβει δύο πυρηνικές κεφαλές από μια αμερικανική βάση και ο κόσμος απειλείται με πυρηνική καταστροφή. Ο Τζέιμς Μποντ θα ξεκινήσει έναν ξέφρενο αγώνα ενάντια στον χρόνο, προκειμένου να σώσει τον κόσμο από τη νέα πυρηνική απειλή. Ο Τζέιμς Μποντ ταξιδεύει στις Μπαχάμες για τη λύση του δύσκολου γρίφου και εκεί γνωρίζει την πανέμορφη και γοητευτική Φατίμα και τον Λάργκο, έναν επικίνδυνο δολοφόνο, που σχεδιάζει ο Μποντ να είναι το επόμενο θύμα του….

*STAR, Τρίτη 09/08 στη 01.45

Κοκομπλόκο (2018) σε σκηνοθεσία Κέι Κάνον

Η Τζούλι, η Κέιλα και η Σαμ είναι τρείς φίλες που τελειώνουν το σχολείο και ετοιμάζονται για το πάρτι αποφοίτησης. Βασικός τους στόχος είναι πριν πάνε στο κολέγιο να έχουν χάσει την παρθενιά τους. Η Τζούλι αποφασίζει να κάνει σεξ με το αγόρι της, η Κέιλα με κάποιον που της αρέσει, όσο η Σαμ εξερευνά την σεξουαλικότητά της. Θα πάνε στο πάρτι με αυτόν τον στόχο, μόνο που υπολόγισαν χωρίς τους υπερπροστατευτικούς γονείς τους , οι οποίοι διαβάζουν τα μηνύματα που ανταλλάσσουν οι κόρες τους, μαθαίνουν τι πονηρό σχεδιάζουν για τον χορό αποφοίτησης και αναλαμβάνουν δράση.

*ΑΝΤ1, Τρίτη 09/08 στις 22.00

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα