Πολιτισμός

CINE WEDNESDAY: 13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση!

Μια Τετάρτη που τα έχει όλα!

Parallaxi
cine-wednesday-13-ταινίες-για-να-δεις-απόψε-στην-τηλε-918171
Parallaxi

Απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου!

Ο Φανταστικός Κόσμος Της Μπέλα (2016) σε σκηνοθεσία Σάιμον Αμπούντ

Η Μπέλα Μπράουν είναι μια νεαρή με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD) που εργάζεται στη δημοτική βιβλιοθήκη. Ο φόβος της για τα φυτά την κάνει να παραμελεί τον κήπο της και όταν ο σπιτονοικοκύρης της δίνει μια προθεσμία να τον συμμαζέψει, με την απειλή της έξωσης, η ζωή της Μπέλα πρόκειται να ανθίσει.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 10/08 στις 22.00

Ο Αδελφός Μου Ο Λόρδος (1966) σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Σειληνού

Ένας ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων, ο Χάρης, τρώει όλα του τα χρήματα στους ράφτες καθώς έχει τη λόξα να θέλει να εμφανίζεται σαν “λόρδος”. Τσακώνεται διαρκώς με τον αδελφό του, τον Βασίλη, που είναι κι αυτός άνθρωπος του μεροκάματου (ελαιοχρωματιστής) και επιβαρύνεται ολομόναχος τα έξοδα του σπιτιού. Ο Χάρης πιστεύει πως με την εμφάνισή του κάποτε θα κατορθώσει να ρίξει μια πλούσια κοπέλα και έτσι να αλλάξει τη ζωή του, διαμιάς. Η Μάρθα, όμως, η ζάπλουτη κόρη του εφοπλιστή Καραπεζή, ερωτεύεται και παντρεύεται τον αδελφό του Βασίλη, εξαιτίας του ότι ο τελευταίος της έσωσε τη ζωή, αδιαφορώντας για τη γνώμη του πατέρα της αλλά και για τα λεφτά του.

*ERT WORLD, Τετάρτη 10/08 στις 04.00

Η Τελευταία Φορά Που Είδα Το Παρίσι (1954) σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Μπρουκς

Ο Τσαρλς επιστρέφει στο Παρίσι και θυμάται τη ζωή που έζησε εκεί, δουλεύοντας ως δημοσιογράφος, στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

*ΒΟΥΛΗ TV, Τετάρτη 10/08 στις 00.00

Και Μόνο Την Αλήθεια (2008) σε σκηνοθεσία Ροντ Λιούρι

Η Ρέιτσελ Άρμστρονγκ, μια νεαρή ρεπόρτερ σε μεγάλη εφημερίδα της Ουάσινγκτον, αποκαλύπτει σε ένα άρθρο της την ταυτότητα της Έρικα Βαν Ντόρεν, μυστικής πράκτορα της CIA, στον απόηχο της υπόθεσης Γουότεργκέιτ. Ο πολιτικός σεισμός που ακολουθεί, αναγκάζει κυβερνητικούς αξιωματούχους να απαιτήσουν την ταυτότητα της πηγής της. Καθώς η Ρέιτσελ αρνείται να την αποκαλύψει, η υπόθεση φτάνει στα δικαστήρια και στη φυλάκισή της. Η εμφάνιση όμως ενός δικηγόρου της στο προσκήνιο, κάνει ακόμα πιο έντονο το ερώτημα για τους λόγους που η Ρέιτσελ αρνείται τόσο σθεναρά να αποκαλύψει το επίμαχο όνομα…

*OPEN BEYOND, Τετάρτη 10/08 στις 21.00

The Bye Bye Man (2017) σε σκηνοθεσία Στέισι Τάιτλ

Τρεις φοιτητές μετακομίζουν σε ένα παλιό σπίτι, όπου σύντομα συνειδητοποιούν ότι έχουν γίνει στόχος μιας υπερφυσικής οντότητας με το όνομα “The Bye Bye Man”. Η προσπάθειά τους όμως να τον απωθήσουν, προϋποθέτει ότι δεν πρέπει να αποκαλύψουν σε κανέναν την μάχη τους για επιβίωση, αφού όποιος μάθει την ύπαρξη της οντότητας, θα είναι και το επόμενο θύμα της.

*OPEN BEYOND, Τετάρτη 10/08 στις 23.30

Σκιά (2018) σε σκηνοθεσία Ζανγκ Γιμού

Αρχαία Κίνα, περίοδος των Τριών Βασιλείων. Ένας ισχυρός βασιλιάς εκδιώκεται μαζί με το λαό του από τη χώρα. Η επιθυμία μιας θριαμβικής επιστροφής γίνεται στόχος ζωής. Ένας βασιλιάς με αινιγματικά σχέδια, ένας μυστικοπαθής αρχιστράτηγος με μεγάλες φιλοδοξίες και ένα πλήθος γυναικών της Αυλής που πασχίζουν να βρουν τη θέση τους στο παλάτι, θα κινήσουν τα νήματα της Ιστορίας με τον πιο αναπάντεχο τρόπο…

*OPEN BEYOND, Τετάρτη 10/08 στις 03.30

Οι Μισητοί Οκτώ (2015) σε σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο

Στο «Οι Μισητοί Οκτώ», 6 ή 8 ή 12 χρόνια μετά τον Εμφύλιο, μία άμαξα διασχίζει σαν αστραπή το χειμωνιάτικο τοπίο. Οι επιβάτες, ο κυνηγός επικηρυγμένων Τζον Ρουθ (Κερτ Ράσελ) και η «Κρατούμενη» Ντέιζι Ντόμεργκιου (Τζένιφερ Τζέισον Λι), πηγαίνουν στο Ρεντ Ροκ, όπου ο Ρουθ, γνωστός ως ο «Κρεμάλας», σκοπεύει να φέρει την Ντόμεργκιου ενώπιον της δικαιοσύνης. Συναντούν τον ταγματάρχη Μαρκίς Ουόρεν, έναν πρώην στρατιώτη των Βορείων που έχει γίνει «Κυνηγός Κεφαλών» (Σάμιουελ Λ. Τζάκσον), και τον Κρις Μάνιξ (Ουόλτον Γκόγκινς), έναν λιποτάκτη των Νοτίων που υποστηρίζει ότι είναι ο νέος «Σερίφης» της πόλης. Ο Ρουθ, η Ντόμεργκιου, ο Ουόρεν και ο Μάνιξ καταφεύγουν σ’ έναν ορεινό καταφύγιο. Όταν φτάνουν, συναντούν τέσσερα άγνωστά τους πρόσωπα: τον «Μεξικάνο» Μπομπ (Ντέμιαν Μπιτσίρ), τον «Ανθρωπάκο» Οσβάλντο Μομπρέι (Τιμ Ροθ), δήμιο του Ρεντ Ροκ, τον «Γελαδάρη» Τζο Γκέιτζ (Μάικλ Μάντσεν), και τον «Νότιο» Σάνφορντ Σμίδερς (Μπρους Ντερν), πρώην στρατηγό των Νοτίων…

*MEGA, Τετάρτη 10/08 στις 00.50

Παιχνίδια Ολέθρου (1992) σε σκηνοθεσία Φίλιπ Νόις

Ο Τζακ Ράιαν, πρώην αναλυτής της CIA, βρίσκεται στο Λονδίνο για διακοπές με την οικογένειά του. Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής τους στο παλάτι του Μπάκινκχαμ, γίνεται τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Λόρδου Χολμς, μέλους της Βασιλικής οικογένειας. Ο Ράιαν σώζει τον Χολμς από βέβαιο θάνατο, όμως ταυτόχρονα βάζει χωρίς να το θέλει και την οικογένειά του στο στόχαστρο μιας ιρλανδικής τρομοκρατικής οργάνωσης.

*ΣΚΑΪ, Τετάρτη 10/08 στις 00.00

Θύμα Απάτης (2013) σε σκηνοθεσία Μπράιαν Τρέντσαρντ Σμιθ

Ο βασικός πληροφοριοδότης του F.B.I. πέφτει θύμα απαγωγής και το μόνο στοιχείο που μένει πίσω είναι ένα κομμένο δάχτυλο. Ο πράκτορας Νέλσον ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη για να ενημερώσει τη χήρα του. Βρίσκει νέα στοιχεία τα οποία ακολουθεί και τότε μπαίνει σε ένα κύκλο εξαπάτησης και τρομερών ανακαλύψεων.

*ΣΚΑΪ, Τετάρτη 10/08 στις 03.15

Ο Δυναστείας (1985) σε σκηνοθεσία Ομήρου Ευστρατιάδη

Στις αρχές της δεκαετίας του ’50, ο γυναικοθήρας στρατιώτης Μπέμπης Καρινκόπουλος παίρνει δυσμενή μετάθεση και αποστέλλεται στο μέτωπο της Κορέας. Αντί για την Κορέα, όμως, βρίσκεται πάνω σ’ ένα πλοίο προς το Ντακάρ και μοιραία καταλήγει σκλάβος στα παζάρια της Ανατολής. Μια μέρα οδηγείται στα καζάνια του φύλαρχου των κανιβάλων Σπάλα Σπάλα, αλλά η συνάντησή του με τον Ταρζάν είναι σωτήρια μιας και ο τελευταίος αποδεικνύεται εξάδελφός του. Επί σαράντα χρόνια τον κερδίζει στο τάβλι, γίνεται πάμπλουτος κι επιστρέφει θριαμβευτικά στην πατρίδα του. Δύο αγόρια κι ένα κορίτσι ισχυρίζονται ότι είναι νόθα παιδιά του κι εκείνος νομίζει ότι έχει αποκτήσει τη δυναστεία του. Κάποτε όμως παρουσιάζεται ο Οδυσσέας, φυσικός γιος δικός του και της Ασπασίας, κόρης του καπετάνιου του πλοίου με το οποίο εκείνος πήγε στο Ντακάρ.

*ALPHA, Τετάρτη 10/08 στις 23.40

Στη Σκιά Των Κατασκόπων (2004) σε σκηνοθεσία Πολ Γκρίνγκρας

O άριστα εκπαιδευμένος εκτελεστής της C.I.A., που υποφέρει από αμνησία, Τζέισον Μπερν, έχει εγκαταλείψει το βίαιο παρελθόν του και ζει με την κοπέλα του. Η προσωπική του ιστορία όμως ματαιώνει τα σχέδιά του για μια ήρεμη ζωή όταν γλιτώνει παρά τρίχα από μια απόπειρα δολοφονίας. Ένα κυνηγητό, που κόβει την ανάσα, ξεκινάει με τον εκτελεστή της C.I.A. να βρίσκεται κυνηγημένος από έναν άγνωστο εχθρό και να πρέπει να αποδείξει για ακόμα μια φορά ότι δεν είναι εύκολος στόχος.

*STAR, Τετάρτη 10/08 στις 22.00

Άρωμα Γυναίκας (1992) σε σκηνοθεσία Μάρτιν Μπρεστ

Ο Σλέιντ, απόστρατος συνταγματάρχης, περνάει τις μέρες του, κλεισμένος στο σπίτι του, με μοναδική συντροφιά το ποτό και την αυτολύπησή του. Είναι απογοητευμένος από τη ζωή του, θυμωμένος και κυνικός. Ήταν πάντα μοναχικός τύπος, αλλά η τάση του για απομόνωση έγινε πιό έντονη από τότε που έχασε την όρασή του. Ο Σλέιντ έμεινε τυφλός από δικό του λάθος και από τότε τις μοναδικές απολαύσεις στη ζωή του αποτελούν το ποτό και η άσχημη συμπεριφορά του προς τους συνανθρώπους του. Η ζωή του θα αλλάξει ριζικά όταν ο Τσάρλι Σιμς, ένας νεαρός φοιτητής, που έχει ανάγκη από χρήματα, αναλαμβάνει να του κρατάει συντροφιά…

*STAR, Τετάρτη 10/08 στις 02.15

Johnny English: Η Επιστροφή (2011) σε σκηνοθεσία Ολιβερ Πάρκερ

Εν έτει 2011, λοιπόν, για άλλη μια φορά οι Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες βρίσκονται σε αδιέξοδο κι αναγκάζονται να αναθέσουν μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, την προστασία του ηγέτη της Κίνας από έναν αυτομολήσαντα της ΜΙ7 σε μια σύνοδο κορυφής, στον πιο αδέξιο μυστικό πράκτορά τους (τη μόνη τους ελπίδα!), τον Johnny English, που έχει αποσυρθεί σε ένα μοναστήρι, πράγμα που οδηγεί σε γέλια μέχρι δακρύων. Άλλωστε, για τον Johnny English η καταστροφή μπορεί να είναι μια παράπλευρη συνθήκη των μεθόδων του, η αποτυχία όμως δεν συνιστά μέρος του λεξιλογίου του! Και αυτό καθίσταται εμφανές από την πρώτη κιόλας στιγμή που πατά το πόδι του και πάλι στο Λονδίνο και συναντά τη νέα, αυστηρή, επικεφαλής της ΜΙ7, που του αναθέτει την αποστολή του: να πάει στο Χονγκ Κονγκ και να αποτρέψει τη δολοφονία του Κινέζου Πρωθυπουργού.

*ANT1, Τετάρτη 10/08 στις 22.00

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα