Πολιτισμός

Cine Wednesday: 9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόρασή!

Το βράδυ της Τετάρτης, απευθείας στην τηλεόρασή σου!

Parallaxi
cine-wednesday-9-ταινίες-για-να-δεις-απόψε-στην-τηλε-928704
Parallaxi

Απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου!

Τζάνγκο, Ο Βασιλιάς του Σουίνγκ (2017) σε σκηνοθεσία Ετιέν Κομάρ

Παρίσι, 1943. Κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, ο τσιγγάνος Τζάνγκο Ράινχαρτ, μια μοναδική προσωπικότητα της εποχής και βιρτουόζος της κιθάρας, βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του. Κάθε βράδυ το Παρίσι χορεύει με τη σουίνγκ μουσική του, ενώ την ίδια στιγμή οι τσιγγάνοι της Ευρώπης καταδιώκονται από τους Ναζί. Όταν η Γερμανική προπαγάνδα του ζητάει να πάει στο Βερολίνο για συναυλίες, συναισθάνεται τον κίνδυνο και αποφασίζει να διαφύγει στην Ελβετία μαζί με τη σύζυγο και τη μητέρα του, με τη βοήθεια της Γαλλίδας φίλης του, Λουίζ ντε Κλερκ. Αλλά η απόδρασή τους είναι πιο πολύπλοκη απ’ ότι περίμενε. Η ταινία αφηγείται ένα καθοριστικό, άγνωστο, επεισόδιο από την πολυτάραχη ζωή του μεγάλου κιθαρίστα Τζάνγκο Ράινχαρντ, ενώ έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Βερολίνου, όπου αποτέλεσε και την Ταινία Έναρξης του Φεστιβάλ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 22/06 στις 22.00

Ο τελευταίος Σάχης της Περσίας (2019) σε παραγωγή του ARTE

Η ταινία πραγματεύεται το αποτύπωμα που άφησε στο Ιράν το καθεστώς των Σάχηδων, μετά την Ισλαμική Επανάσταση και μέχρι σήμερα, συνδυάζοντας τη βιογραφία του Σάχη Ρεζά Παχλαβί με τις κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές και θρησκευτικές τάσεις της εποχής. Ο Σάχης θα γινόταν 100 χρονών τον Οκτώβριο του 2019. Η ιστορία του ξεκινά με καλές ιδέες και ιδανικά και καταλήγει σε αιματηρό χάος. Από τη μια πλευρά, βοήθησε να μεταφερθεί το Ιράν στη νεωτερικότητα. Ο πλούτος του ήταν θρυλικός και οι γάμοι του έγιναν πρωτοσέλιδα των ταμπλόιντ για χρόνια. Από την άλλη όμως, το όνομά του αντιπροσωπεύει και μια εποχή παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βίαιης καταπίεσης και μισαλλοδοξίας.

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 22/06 στις 00.00

Οι Άγγελοι Του Τσάρλι (2019) σε σκηνοθεσία Ελίζαμπεθ Μπάνκς

Η νέα γενιά των περίφημων Άγγελων του Τσάρλι αναλαμβάνει δράση σε καινούργιες περιπέτειες. Η Σαμπίνα, η Έλενα, και η Τζέιν δουλεύουν για τον μυστηριώδη κύριο Τσάρλι Τάουνσεντ, οι έρευνες του οποίου έχουν πλέον εξαπλωθεί παγκοσμίως. Έχοντας στην υπηρεσία του τις πιο έξυπνες, γενναίες και άρτια εκπαιδευμένες γυναίκες στον κόσμο, ο Τσάρλι καθοδηγεί, μέσω πολλών αρχηγών ανά τον κόσμο, τους Αγγέλους του στις πιο απαιτητικές αποστολές. Σε αυτή την περιπέτεια η Έλενα είναι μια επιστήμονας που έχει δημιουργήσει το πρότζεκτ «Καλλιστώ» μια νέα, επαναστατική συσκευή διατήρησης της ενέργειας. Η συνείδησή της όμως δεν την αφήνει να γίνει μέτοχος της συγκάλυψης ενός τρομακτικού προβλήματος του «Καλλιστώ» με αποτέλεσμα να γίνει στόχος. Οι νέοι Άγγελοι καλούνται να την προστατέψουν και να ανακαλύψουν τι ακριβώς συμβαίνει με το «Καλλιστώ» και ποιοι θέλουν να το αποκτήσουν για να το χρησιμοποιήσουν στους σκοτεινούς σκοπούς τους.

*MEGA, Τετάρτη 22/06 στις 23.20

Η Άλλη Γυναίκα (2014) σε σκηνοθεσία Νικ Κασσαβέτης

Η Κάρλι, μια πετυχημένη δικηγόρος της Ν.Υόρκης, ανακαλύπτει ότι ο άντρας που έχει ερωτευτεί είναι παντρεμένος, αφού συναντάει τυχαία τη σύζυγό του Κέιτι. Μετά από αυτή τη συνάντηση ξεκινά μια περίεργη φιλία μεταξύ των δύο γυναικών, η οποία ενισχύεται ακόμη περισσότερο, όταν ανακαλύψουν ότι υπάρχει και τρίτη γυναίκα στη ζωή του άπιστου άνδρα. Οι τρείς γυναίκες μαζί, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να πάρουν εκδίκηση και να καταστρέψουν τον κοινό τους «εχθρό».

*ALPHA, Τετάρτη 22/06 στις 22.40

You’re Not You (2014) σε σκηνοθεσία Τζορτζ Γουλφ

Η Κέιτ είναι μια ευγενική, επιτυχημένη κλασική πιανίστα που μόλις διαγνώστηκε με ALS (κοινώς γνωστή ως νόσος του Lou Gehrig). Μαζί με τον σύζυγό της, αποφασίζει να προσλάβει μια φοιτήτρια, την Μπεκ, για να την φροντίζει. Η Μπεκ είναι μια γενναία φοιτήτρια και επίδοξη ροκ τραγουδίστρια που μετά βίας μπορεί να κρατήσει τον ατίθασο χαρακτήρα της σε κάθε πλευρά της ζωής της. Η Κέιτ θα εμπνεύσει την Μπεκ να βάλει τη ζωή της σε μια σειρά, ενώ και η ίδια η Μπεκ θα βοηθήσει κυριολεκτικά και μεταφορικά την Κέιτ να ζήσει τη ζωή της στο έπακρο.

*ALPHA, Τετάρτη 22/06 στις 01.00

The Commuter (2018) σε σκηνοθεσία Ζομ Κολέ Σερά

Ο Μάικλ Μακ Κόλει είναι μάνατζερ σε μία απρόσωπη ασφαλιστική εταιρία και ζει με την σύζυγό του και τον γιό τους σε ένα προάστιο της Νέας Υόρκης. Σε μια άσχημη μέρα για εκείνον, καθώς απολύθηκε και στη συνήθη διαδρομή με το τρένο επιστρέφοντας σπίτι του, μια επιβάτης του συστήνεται ως Τζοάνα και του κάνει μία δελεαστική πρόταση: να βρει ποιος επιβάτης του τρένου δεν είναι τακτικός, με ανταμοιβή ένα απίστευτο οικονομικό έπαθλο. Εύκολη δουλειά, θα σκεφτόταν κάποιος αλλά ο Μάικλ σύντομα καταλαβαίνει ότι βρίσκεται άσχημα μπλεγμένος σε μια συνωμοσία…

*STAR, Τετάρτη 22/06 στις 21.00

Οι Αναλώσιμοι (2010) σε σκηνοθεσία Σιλβέστερ Σταλόνε

Μια ομάδα έξι άριστα εκπαιδευμένων μισθοφόρων, γνωστή ως “The Expendables”, προσλαμβάνεται από τον μυστηριώδη κύριο Τσερτς, με σκοπό να ανατρέψει τον δικτάτορα ενός νησιού, που βρίσκεται κοντά στη Βραζιλία. Στο κατόπι τους όμως βρίσκονται ένας πράκτορας της CIA, ο ψυχωτικός σωματοφύλακάς του και ένα πρώην μέλος της ομάδας, που αναζητά εκδίκηση…

*STAR, Τετάρτη 22/06 στις 23.15

The Majestic (2001) σε σκηνοθεσία Φρανκ Ντάραμποντ

Την εποχή του Μακαρθισμού, ένας σεναριογράφος ο οποίος εξορίστηκε από το Χόλιγουντ για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, μπλέκεται σε ένα ατύχημα που του στερεί τη μνήμη. Όταν κάποια στιγμή εγκαθίσταται σε μια μικρή πόλη για βρει από την αρχή τα “πατήματά” του, οι κάτοικοι νομίζουν ότι πρόκειται για το χαμένο γιο του ιδιοκτήτη του μοναδικού σινεμά της πόλης, προκαλώντας μια ανατροπή μέσα στην κοινότητα αλλά και στην προσωπική του ζωή με την εμφάνιση μιας γυναίκας από το παρελθόν…

*OPEN BEYOND, Τετάρτη 22/06 στις 21.00

Night Listener (2006) σε σκηνοθεσία Πάτρικ Στέτνερ

Ένας τηλεοπτικός παραγωγός που περνά έναν δύσκολο χωρισμό, δέχεται μια κλήση από έναν κακοποιημένο έφηβο και σιγά σιγά μια φιλία αναπτύσσεται μεταξύ τους. Όταν όμως επιδιώξει να συναντηθεί με τον 13χρονο, η κατάσταση παίρνει ανεξέλεγκτη τροπή, και ο ίδιος αρχίζει να αμφισβητεί την ταυτότητα του θαυμαστή του.

*OPEN BEYOND, Τετάρτη 22/06 στις 00.30

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα