Πολιτισμός

Cine Wednesday: 9 Ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση σου!

Χαλάρωσε και απόλαυσε το βράδυ της Τετάρτης με την ταινία της επιλογής σου!

Parallaxi
cine-wednesday-9-ταινίες-για-να-δεις-απόψε-στην-τηλε-921653
Parallaxi

Απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου!

Girl (2018) σε σκηνοθεσία Λούκας Τοντ

Η 15χρονη Λάρα είναι αποφασισμένη να γίνει επαγγελματίας μπαλαρίνα. Με την υποστήριξη του πατέρα της, ρίχνεται στην απόλυτη μάχη. Η αγανάκτηση και η ανυπομονησία της μεγαλώνουν καθώς συνειδητοποιεί ότι το σώμα της δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κλασικού χορού- γιατί γεννήθηκε αγόρι. Η ταινία απέσπασε τη Χρυσή Κάμερα, το Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας για τον Βίκτορ Πόλστερ και το βραβείο Fipresci, στο Φεστιβάλ των Καννών.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 06/07 στις 22.00

Μαρτσέλο Μαστρογιάννη ο Ιδανικός Ιταλός (2015) σε σκηνοθεσία Εμανουέλ Νoβεκόρ

Ο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του κινηματογράφου, είναι κάτι περισσότερο από ένας πλέιμποϊ. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της μακρόχρονης 40χρονης καριέρας του, με το μοναδικό του στυλ, είναι η προσωποποίηση του ιταλικού αρσενικού: χάρισμα, μελαγχολική ευαισθησία, αυτοσαρκασμός, εξυπνάδα και ένα έμφυτο ταλέντο για να γοητεύει όλους. Το ντοκιμαντέρ αφήνει τον ηθοποιό να μιλήσει για τον εαυτό του, ένα είδος «φανταστικής αυτοβιογραφίας». Μέσα από πολλές συνεντεύξεις που έδωσε σε όλη του τη σταδιοδρομία, το ντοκιμαντέρ οικοδομεί τη δική του συνέντευξη, με το δικό του ύφος. Ο Μαστρογιάνι, οι συγγενείς και συνεργάτες του μας μιλoύν για τη ζωή του. Μέσα από το πορτρέτο του διασημότερου Ιταλού ηθοποιού, προσπαθούμε να λύσουμε το μυστήριο αυτού του απροσδιόριστου και μαγευτικού «ιταλικού στυλ».

ΒΟΥΛΗTV, Τετάρτη 06/07 στις 23.00

Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι (1970) σε σκηνοθεσία Μάσσιμο Νταλλαμάνο

Βασισμένη στο βιβλίο του Όσκαρ Ουάιλντ, η ταινία είναι μία σύγχρονη απεικόνιση του εγωιστή, διεφθαρμένου Ντόριαν Γκρέι, που καταφέρνει να διατηρήσει τη νεανική του ομορφιά για πάντα. Όμως, ένα πορτρέτο του γερνάει σταδιακά, αποκαλύπτοντας την εσωτερική του ασχήμια.

ΒΟΥΛΗTV, Τετάρτη 06/07 στις 00.00

Εκτός Ελέγχου (1998) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Όταν ο ληστής τραπεζών Τζακ Φόλεϊ καταφέρνει να αποδράσει από τη φυλακή, δεν αντιλαμβάνεται ότι οι μεγαλύτερες περιπέτειές του πρόκειται να ξεκινήσουν από τη στιγμή ακριβώς που θα αρχίσει να απολαμβάνει την ελευθερία του. Με τη σκληροπυρηνική αστυνομικίνα Κάρεν Σίσκο στο κατόπι του, οι προσπάθειές του να ξαναμπεί στο κύκλωμα θα αποδειχτούν πολύ πιο δύσκολες και πολύπλοκες απ’ όσο περίμενε.

*ANT1, Τετάρτη 06/07 στις 00.00

Η Ρόζα Της Σμύρνης (2016) σε σκηνοθεσία Γιώργου Κορδέλλα

Στην Αθήνα του 1987, ο Δημήτρης ζει με τη σύντροφό του Ρίτα και είναι Έλληνας της Τουρκίας που εκδιώχθηκε. Έχει αναλάβει μία έκθεση με θέμα τους Έλληνες της Σμύρνης. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς του, βρίσκει ένα ματωμένο νυφικό, το οποίο ανήκει στη Ρόζα, μια ηλικιωμένη κυρία που ζει με την εγγονή της και δεν θέλει να μοιραστεί με κανέναν το παρελθόν της.

*ALPHA, Τετάρτη 06/07 στις 22.45

In The Heart Of The Sea (2015) σε σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Το χειμώνα του 1820, το φαλαινοθηρικό της Νέας Αγγλίας, Έσεξ, δέχτηκε επίθεση από κάτι, που κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει: μια φάλαινα τεραστίων διαστάσεων και δύναμης, με μια σχεδόν ανθρώπινη αίσθηση εκδίκησης. Πρόκειται για την τραγωδία, που ενέπνευσε τον Χέρμαν Μέλβιλ να γράψει το αριστούργημα του, «Μόμπι Ντικ», το οποίο ωστόσο θα διηγούνταν τη μισή μόνο ιστορία. Η ταινία «Στην Καρδιά της Θάλασσας» θα μας αποκαλύψει την οδυνηρή κατάληξη αυτής της συνάντησης, καθώς το πλήρωμα του πλοίου, που καταφέρνει να επιβιώσει, θα φτάσει στα άκρα και θα κάνει το ακατόρθωτο, προκειμένου να παραμείνει ζωντανό.

*STAR, Τετάρτη 06/07 στις 22.00

Pele: Η Ιστορία Ενός Θρύλου (2016) σε σκηνοθεσία Τζεφ και Μίχαελ Ζίμπαλιστ

Γεννήθηκε μέσα στη φτώχια και την ανέχεια, σε μια χώρα όπου ο λαός έβρισκε χαρά και περηφάνια μόνο μέσα από την αγάπη του για το ποδόσφαιρο. Ένα μικρό αγόρι, βλέποντας τον πατέρα του συντετριμμένο από την ήττα της Βραζιλίας στον τελικό του Μουντιάλ του 1950, του υπόσχεται να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο για χάρη του. Και θα το κάνει οκτώ χρόνια αργότερα, σε ηλικία μόλις 17 ετών, ανακοινώνοντας έτσι σε ολόκληρο τον κόσμο ότι ένα μεγάλο αστέρι του ποδοσφαίρου έχει γεννηθεί. Γνωρίστε την ιστορία της απίστευτης ζωής του Πελέ, ενός παίκτη-σύμβολο του «όμορφου παιχνιδιού», όπως αποκαλούσε ο ίδιος το ποδόσφαιρο, που ήρθε από το τίποτα για να αλλάξει τα πάντα…

*STAR, Τετάρτη 06/07 στις 02.30

Young Victoria (2009) σε σκηνοθεσία Ζαν-Μαρκ Βαλέ

Αγγλία 1837. Τα πρώτα χρόνια της Βασίλισσας Βικτωρίας στην πορεία της προς το θρόνο, οι ταραχώδης περίοδος της βασιλείας της και ο απόλυτος έρωτάς της με τον Πρίγκιπα Άλμπερτ, που τη σφράγισε για πάντα… Ιστορικό ρομαντικό έπος που πλαισιώνεται από ένα all star cast πρωταγωνιστών με τη συμβολή του Μάρτιν Σκορσέζε στην παραγωγή και τη σκηνοθετική υπογραφή του Ζαν-Μαρκ Βαλέ (Big Little Lies, Dallas Buyers Club), που σημείωσε μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία.

*OPEN BEYOND, Τετάρτη 06/07 στις 21.00

Η Σιωπή Των Αμνών (1991) σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Ντέμι

Όταν η δράση ενός σίριαλ-κίλερ, γνωστού ως Μπάφαλο Μπιλ, αρχίζει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, το FBI αποφασίζει να αναθέσει την υπόθεση στην νεοσύλλεκτη, αλλά φιλόδοξη πράκτορα, Κλαρίς Στέρλινγκ. Μέρος της αποστολής της είναι να επισκεφθεί τον Χάνιμπαλ Λέκτερ, έναν ισόβια έγκλειστο σε ειδικό θάλαμο πρώην ψυχίατρο με κανιβαλιστικό παρελθόν, ο οποίος πιστεύουν ότι μπορεί να βοηθήσει στην υπόθεση. Όμως, η απόμακρη και απαξιωτική συμπεριφορά του, δεν αφήνει πολλά περιθώρια συνεργασίας, εκτός κι αν η Κλαρίς Στέρλινγκ δεχτεί ως αντάλλαγμα για κάθε στοιχείο που θα της δίνει, η ίδια να του προσφέρει κάθε φορά και από ένα κλειδί για τις πόρτες του δικού της σκοτεινού παρελθόντος…

*OPEN BEYOND, Τετάρτη 06/07 στις 23.15

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα