Featured

Δεξαμενές καυσίμων μετατράπηκαν σε ναούς υψηλής ραπτικής

Είναι τυχεροί εκείνοι που θα απολαύσουν την σπουδαία εμπειρία μόδας. 

Parallaxi
δεξαμενές-καυσίμων-μετατράπηκαν-σε-ν-853020
Parallaxi

Ο Οίκος Balenciaga φημίζεται για την δημιουργηκότητα και την φαντασία του. Με αφορμή των εορτασμό των 50 χρόνων λειτουργίας του οίκου υψηλής ραπτικής ο καλλιτεχνικός διευθυντής Ντέμνα Γκβασάλια, δημιούργησε ένα πρωτόγνορο σαλόνι μόδας. Ο σπουδαίος Ντέμνα Γκβασάλια είναι γνωστό πως αγαπά πολύ την ευρηματικότητα του Κριστομπάλ  Μπαλενσιάγκα και έτσι ανατρέχει στα αρχεία του οίκου  παρουσιάζοντας ρούχα εμπνευσμένα από τις δημιουργίες του από τις δεκαετίες του ’50 και του ’60.

Αφορμή τις ιστορίας του οίκου αναδιαμόρφωσε το διάσημο ιστορικό σαλόνι του Balenciaga, 52 χρόνια μετά την τελευταία επίδειξη υψηλής ραπτικής του οίκου, που ιδρύθηκε το 1937 στο Παρίσι, στην αριστοκρατική λεωφόρο Georges V 10. Κάλυψε τον χώρο με κρεμ κουρτίνες και λευκούς τοίχους, τοποθέτησε επιχρυσωμένα έπιπλα και έδωσε μία νέα μορφή σε ένα θρυλικό σαλόνι μόδας που ήταν κλειστό  για περισσότερο από μισό αιώνα.

Η συλλογή και το σαλόνι ραπτικής, περικλύονται από εκθεσιακό χώρο και αίθουσες δεξιώσεων τα οποία σχεδίασε η ομάδα εσωτερικής αρχιτεκτονικής του οίκου Balenciaga, βρίσκονται στο Tank Shanghai Museum στην Κίνα, που αποτελείται από μια ομάδα πέντε ανενεργών δεξαμενών καυσίμων αεροσκαφών.

Οι σπουδαίοι αυτοί χώροι είναι επιπλωμένοι με αντίγραφα αυθεντικών κομματιών από το σαλόνι και το ατελιέ του Κριστομπάλ Μπαλενσιάγκα της δεκαετίας του 1930. O Γκβασάλια αναφέρει: «Καθώς ούτε η Κίνα μπορεί να ταξιδέψει στην Ευρώπη, ένιωσα ότι ήταν καθήκον μας να φέρουμε την Balenciaga 50th Couture Collection εκεί».

Την θρυλική συλλογή ρούχων παρουσιάζουν δεκανέα μανεκέν, οι οποίες έχουν ίσες αποστάσεις μεταξύ τους, σε έναν κυκλικό σχηματισμό, που ακολουθεί το αποτύπωμα των δεξαμενών της αεροπορίας δημιουργώντας ένα σκηνικό βιωματικό και καθηλωτικό, αλλά κάπως οικείο.

Ο Γκβασάλια θεωρεί καθήκον του να επαναφέρει την υψηλή ραπτική στον οίκο που αντιπροσωπεύει γι’ αυτόν έναν νέο χώρο ελευθερίας, δημιουργίας και καινοτομίας ο οποίος θα του επιτρέψει να συνδυάσει το σύγχρονο δημιουργικό του όραμα με την πρωτότυπη τεχνογνωσία του οίκου, συγκεκριμένα τονίζει: «Η υψηλή ραπτική είναι εκτός όλων των τάσεων, μια έκφραση ομορφιάς στο υψηλότερο επίπεδο αισθητικών και ποιοτικών απαιτήσεων».

Το προσωρινό αυτό σαλόνι φιλοξενεί πενθήμερες επιδείξεις, παραστάσεις και ξεναγήσεις, ενώ δημιουργήθηκε μια ειδικά σχεδιασμένη σουίτα ραπτικής που χτίστηκε κατά μήκος της όχθης του παρακείμενου ποταμού Huangpu, για να προσφέρει στους πελάτες του οίκου μια παραδοσιακή εμπειρία ραπτικής. Η σουίτα περιλαμβάνει εξειδικευμένα χαρακτηριστικά ενός οίκου υψηλής ραπτικής, όπως σαλόνι με μοναδικά κομμάτια και έναν ιδιωτικό χώρο για πρόβες.

Είναι τυχεροί εκείνοι που θα απολαύσουν την σπουδαία εμπειρία μόδας.

 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα