Ελλάδα

Διαχωρίζουν δημόσια τη θέση τους εργαζόμενοι της HumanRights360

Εργαζόμενοι της ΜΚΟ δηλώνουν ότι υπερασπίζονται την αξιοπρέπειά τους ως επαγγελματίες στο προσφυγικό

Parallaxi
διαχωρίζουν-δημόσια-τη-θέση-τους-εργα-904109
Parallaxi

Αλυσιδωτές είναι οι παρενέργειες από την υπόθεση των 38 προσφύγων που είχαν εγκαταλειφθεί επί μέρες στη νησίδα του Έβρου, ανάμεσά τους κι ένα κορίτσι 5 ετών που πέθανε αβοήθητο. 

Οκτώ στελέχη της οργάνωσης HumanRights360 διαχωρίζουν τη θέση τους από τη δημόσια δήλωση του εκπροσώπου της οργάνωσης στις 15 Σεπτεμβρίου, την οποία δήλωση έσπευσε να κάνει σημαία το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, όπως και τα συνήθως πρόθυμα ΜΜΕ. 

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα απαγορεύθηκε η είσοδος στη δικηγόρο Ευγενία Κουνιάκη όταν επιχείρησε να εισέλθει στον καταυλισμό προσφύγων της Δράμας, όπου βρίσκεται η οικογένεια του νεκρού παιδιού. 

Αναλυτικά η δημόσια θέση εργαζομένων:

Ως εργαζόμενες/οι στην HumanRights360 νιώθουμε χαρά και περηφάνια για τη δουλειά που έχουμε κάνει έως τώρα και με πολύ κόπο στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με την οργάνωση. 

Ωστόσο, από την εμπειρία που έχει ο/η καθένας/μια από εμάς στο πεδίο του προσφυγικού και ως πολιτικά όντα, νιώθουμε την ανάγκη και την ηθική υποχρέωση, πρωτίστως απέναντι στους ανθρώπους που εξυπηρετούμε, να εκφράσουμε δημόσια πως, για εμάς, το γεγονός της πρόσφατης δήλωσης του διευθυντή της οργάνωσης προσκρούει στις αξίες μας, και το μέχρι τώρα έργο της HumanRights360.

stighmiotipo-othonis-2022-09-20-161038.jpg

Δηλώνουμε επίσης τη συμπαράστασή μας στις συναδέλφισσες/ους που εμπλέκονται στην υπόθεση και ειδικότερα στην Ευγενία Κουνιάκη, καθώς και τις συναδέλφισσες/ους από άλλες οργανώσεις που αυτή τη στιγμή στοχοποιούνται στο πλαίσιο άσκησης των λειτουργημάτων και των καθηκόντων τους.

Οι εργαζόμενες/οι, συνεργάτιδες/ες της HumanRights360 που δραστηριοποιούνταν την 15η Σεπτεμβρίου 2022.

Άννα Μιχαλακέλη

Θοδωρής Μπογέας

Σεμπένε Ισέτε

Χριστίνα Στυλλιανίδη

Τιμόκλεια Ψαλλιδάκη

Κατερίνα Πουρναρά

Μαρία Παρασκευά

Σταυρούλα Παλαιολόγου

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα