Διαμονή

O ιδανικός τόπος διαμονής στη Λισαβώνα

Το boutique hotel στο κέντρο της Λισαβόνας, έχει στιλ, άνεση και κυρίως απολύτως φρέσκια αντίληψη για τη φιλοξενία. 

Parallaxi
o-ιδανικός-τόπος-διαμονής-στη-λισαβώνα-929698
Parallaxi

Στις μητροπόλεις η επιλογή τόπου διαμονής εμπεριέχει πάντα μερικές καίριες παραμέτρους. Το που, το πως και το γιατί; Για τη Λισαβόνα η επιλογή του DoubleTree by Hilton Lisbon – Fontana Park, απαντά στο ζήτημα κεντρικότατο σημείο, με τις καλύτερες συνθήκες και ιδανική διαμονή. 

exterior-building-2.jpg

Σε ένα από τα ιδανικότερα σημεία της πόλης για να διαμείνεις σε αυτή τη λατρεμένη πρωτεύουσα του Ατλαντικού βρίσκεται ένα από τα ωραιότερα ξενοδοχεία της πόλης, το εμβληματικό πρώτο boutique hotel που άνοιξε στη Λισαβώνα για να αποτελέσει την απόλυτη επιλογή για τον ταξιδιώτη. 

Ένα παλιό εργοστάσιο σιδηρουργίας, σε μια γειτονιά που φιλοξενούσε βιομηχανίες και σήμερα αποτελεί έναν εντυπωσιακό πόλο έλξης για το μοντέρνο ταξιδιώτη, σχεδιάστηκε από τον αναγνωρισμένο αρχιτέκτονα Francisco Aires Mateus και τον διακοσμητή εσωτερικών χώρων Nini Andrade Silva, για να προσφέρει στα 160 δωμάτια του μια αληθινή εμπειρία διαμονής.

king-family-room-bedroom.jpg

Με στοιχεία της βιομηχανικής κληρονομιάς του κτιρίου κυρίαρχα στο χώρο και μινιμαλιστικές γραμμές σχεδιασμού, με το κομψό μαύρο χρώμα να κυριαρχεί και να παίζει εντυπωσιακά με το γκρι και το λευκό και υποβλητικούς φωτισμούς να τονίζουν τις σχεδιαστικές καινοτομίες του, αποτελεί μια υπέροχη έκπληξη για τον επισκέπτη.

junior-suite-room-v2.jpg

Τα δωμάτια με τα μπαλκόνια που αγναντεύουν στην κορυφογραμμή υπέροχων κτιρίων και τον ορίζοντα της πόλης, η εμφανής μπανιέρα χρωματοθεραπείας Philippe Starck για απόλυτη χαλάρωση και οι ανέσεις σε κάθε δωμάτιο είναι άξιες αναφοράς. Βραβευμένο το 2008 με το Best Interior Design Awards of the European Design Awards

H θεαματική πίσω αυλή που σου δίνει την δυνατότητα να βρίσκεσαι ταυτόχρον μέσα και έξω, το υπερ-μοδάτο εστιατόριο Saldanha Mar, που πήρε το όνομα του από την περιοχή του ξενοδοχείου, με αυτόνομη είσοδο και από το δρόμο, ολόλευκο και φωτεινό με γκουρμέ πορτογαλικά και μεσογειακά πιάτα με ιδιαίτερη έμφαση στα ψάρια της ημέρας.

Ταρτάρ σολομού με wasabi και miso ή το καρπάτσιο χταποδιού ακολουθούμενο από το υπέροχα κρεμώδες ρύζι αστακού. Tachinho de Arroz Malandrinho com Peixe do Mercado, θεϊκό Bacalhau À Lagareiro, Açorda Tradicional de Camarão e Coentros! Όλα προσανατολισμένα στα καλούδια της Μεσογείου και του Τάγου ποταμού και μαγειρεμένα με την επίβλεψη της εξαιρετικής Chef Victoria Santos και με πρώτες ύλες από την γειτονική αγορά τροφίμων 31 de Janeiro market.

Με τις σημαντικότερες τοποθεσίες της πόλης σε απόσταση περπατήματος και όλα τα αξιοθέατα να απέχουν ελάχιστα με τις συγκοινωνίες που περνούν διαρκώς από κει.

Ξεκινήσαμε τις μέρες μας με ένα υπέρ-χορταστικό πρωινό, το εξαιρετικό γυμναστήριο και κάθε απορία για την πόλη μας την έλυσε ένα ευγενέστατο και απόλυτα καταρτισμένο προσωπικό. 

Με τη σφραγίδα της Hilton και όλα τα εχέγγυα της διαμονής που μένει αξέχαστη η τριήμερη διαμονή μας στο DoubleTree by Hilton Lisbon – Fontana Park ήταν μια μοναδική εμπειρία που έκανε το ταξίδι στην πορτογαλική πρωτεύουσα ευκολότερο και πιο ξεκούραστο. 

Το Fontana Bar Lounge το μοδάτο σποτ με τη σούπερ μουσική και την ατμόσφαιρα ενός εξαιρετικού lounge με τη σαγήνη των bamboo trees  προσφέρεται για το πρώτο ποτό πριν την έξοδο.

Δείτε το εδώ

*Ευχαριστούμε την Πρεσβεία της Πορτογαλίας στην Ελλάδα, τον κ. Λοράν Αρμάο, Εμπορικό και Οικονομικό Ακόλουθο της Πρεσβείας, το ΚύκλοςTravel και την Aegean Airlines για τη βοήθεια στην πραγματοποίηση του ταξιδιού.