Επικαιρότητα

ΔΙΠΑΕ: Σε «ζούγκλα» έχει μετατραπεί ο αύλειος χώρος- ΒΙΝΤΕΟ

Τι λένε οι φοιτητές- Τι απαντά ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, Αθανάσιος Καϊσης

Φανή Χαρίση
διπαε-σε-ζούγκλα-έχει-μετατραπεί-ο-α-909352
Φανή Χαρίση

Τριτοκοσμική είναι η εικόνα που παρουσιάζει το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ- πρώην ΤΕΙ Θεσσαλονίκης) στη Σίνδο με τα χόρτα κυριολεκτικά να έχουν «πνίξει» τις κτιριακές εγκαταστάσεις.

dipae1.jpg

Ένας χώρος με χιλιάδες φοιτητές, δεκάδες καθηγητές και προσωπικό έχει μετατραπεί σε…ζούγκλα με τους φοιτητές να ζητούν να λυθεί το θέμα και να εκφράζουν τις αγωνίες τους για την σωματική τους ακεραιότητα και την Διοικούσα Επιτροπή να αναμένει την έγκριση του κονδυλίου για να προχωρήσει στην κοπή των πανύψηλων χόρτων και στην περιποίηση του πεδίου.

dipae5.jpg

Οι φοιτητές όπως είπαν στην Parallaxi, έχουν εκφράσει στη Διοίκηση και στους καθηγητές του πανεπιστημίου τη δυσαρέσκεια τους καθώς όπως λένε οι χώροι έχουν να καθαριστούν πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και επισημαίνουν ότι εκτός της αισθητικής ελλοχεύουν και κίνδυνοι καθώς λόγω της εποχής στους χώρους όπου επικρατεί τόσο άγρια βλάστηση μπορεί να κρύβονται φίδια με ότι αυτό συνεπάγεται για την σωματική τους ακεραιότητα.

«Οι χώροι έχουν να καθαριστούν μήνες τώρα. Από τότε που είχαμε εμείς κατάληψη δηλαδή πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Έχουμε αναφερθεί στο θέμα και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει» ανέφερε φοιτητής του ΔΙΠΑΕ.

Η Parallaxi επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΙΠΑΕ, Αθανάσιο Καϊση ο οποίος ανέφερε ότι η διοίκηση του πανεπιστήμιου έχει ζητήσει εμπρόθεσμα το σχετικό κονδύλι προκειμένου να γίνει ο καλλωπισμός και ο καθαρισμός των εξωτερικών χώρων και αναμένεται η έγκριση του.

«Ήδη σήμερα (σ.σ. χτες) εστάλη πλήρης απάντηση και στους φοιτητές σχετικά με όσα έχει κάνει η Διοικούσα για το θέμα και που βρίσκεται. Η υπόσχεση είναι ότι στις επόμενες δύο ημέρες θα έχει λήξει το θέμα, καθώς περιμένουμε την έγκριση των κονδυλίων από την Αθήνα» τόνισε ο κ. Καϊσης.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα