Διεθνή

Δολοφονική επίθεση στον Ιάπωνα πρώην πρωθυπουργό

Τον πυροβόλησαν την ώρα μιας ομιλίας του

Parallaxi
δολοφονική-επίθεση-στον-ιάπωνα-πρώην-916542
Parallaxi

Ο Άμπε πυροβολήθηκε από τρία μέτρα απόσταση με τον δράστη, ηλικίας περίπου 40 ετών, να παραμένει στο σημείο μέχρι να συλληφθεί

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο αφού κατέρρευσε αιμορραγώντας κατά τη διάρκεια ομιλίας που εκφωνούσε στη Νάρα (δυτικά), μεταδίδουν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν ως δύο πυροβολισμούς που χτύπησαν στο στήθος και στον λαιμό τον βετεράνο συντηρητικό πολιτικό.

Η αστυνομία συνέλαβε τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης.

Δεν έχει τις αισθήσεις του

Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία ειδήσεων που επικαλούνται το ιαπωνικό ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji, ο Σίνζο Άμπε δεν έχει τις αισθήσεις του.

Όπως αναφέρει το ιαπωνικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων NHK, έχει υποστεί «καρδιοαναπνευστική ανακοπή», κατά τον όρο που χρησιμοποιούν οι αρχές όταν ο θάνατος κάποιου μένει απλά να διαπιστωθεί από ιατροδικαστικό, πληροφορία που έχει επιβεβαιωθεί από το πυροσβεστικό σώμα.

Όπως σημειώνουν πηγές του, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δεν είχε καμία ζωτική ένδειξη, βρισκόταν σε κατάσταση «καρδιοπνευμονικής ανακοπής», όταν ασθενοφόρο τον μετέφερε σε νοσοκομείο.

Τον πυροβόλησαν από τα 3 μέτρα

Ο Άμπε πυροβολήθηκε από τρία μέτρα απόσταση με τον δράστη, ηλικίας περίπου 40 ετών, να παραμένει στο σημείο μέχρι να συλληφθεί.

Ο δράστης φέρεται να πυροβόλησε τον Άμπε με καραμπίνα η οποία έχει κατασχεθεί.

Ο 67χρονος Άμπε, ο οποίος ήταν ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ιαπωνίας πριν την παραίτησή του το 2020, βρισκόταν στην πόλη Νάρα στο πλαίσιο προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές της Άνω Βουλής στη χώρα που θα διεξαχθούν την προσεχή Κυριακή.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ο Φουμίο Κισίντα, ανακοίνωσε ότι επιστρέφει εσπευσμένα στην πρωτεύουσα της χώρας, το Τόκιο, διακόπτοντας την προεκλογική του εκστρατεία, μετά την επίθεση ενόπλου εναντίον του προκατόχου του και νυν βουλευτή του κόμματός του.

Ιαπωνία: «Θλίψη» και «σοκ» εκφράζει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ για την επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε

Ο αμερικανός πρεσβευτής στην Ιαπωνία, ο Ραμ Εμάνιουελ, εξέφρασε σήμερα «θλίψη», προσθέτοντας πως τον «σόκαρε» η επίθεση ενόπλου εναντίον του ιάπωνα πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας. «Είμαστε όλοι θλιμμένοι και σοκαρισμένοι για την επίθεση με σφαίρες εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Άμπε Σίνζο. Ο Άμπε-σαν υπήρξε εξαιρετικός ηγέτης της Ιαπωνίας και αταλάντευτος σύμμαχος των ΗΠΑ. Η αμερικανική κυβέρνηση και ο αμερικανικός λαός προσεύχονται να είναι καλά ο Άμπε-σαν, η οικογένειά του και ο ιαπωνικός λαός», ανέφερε ο κ. Εμάνιουελ σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα