Διεθνή

Έφηβος-ήρωας έσωσε βρέφος μετά τη βύθιση σκάφους στη Μεσόγειο

Κρατούσε το μωρό πάνω από το νερό μέχρι να φτάσουν οι διασώστες - «Κολυμπάω καλά και ήθελα να σώσω ανθρώπους» είπε ο ίδιος

Parallaxi
έφηβος-ήρωας-έσωσε-βρέφος-μετά-τη-βύθι-914615
Parallaxi

Ένας 17χρονος μετανάστης από την Αφρική, που ναυάγησε μαζί με δεκάδες άλλους μετά τη βύθιση του σκάφους τους στη Μεσόγειο, κολύμπησε και κατάφερε να σώσει ένα βρέφος 4 μηνών το οποίο βρισκόταν στη θάλασσα εξαιτίας ενός άλλου ναυαγίου που συνέβη την προηγούμενη βδομάδα.

«Κολυμπάω καλά και ήθελα να σώσω ανθρώπους» ανέφερε ο 17χρονος μετανάστης – το όνομα του οποίου παραμένει άγνωστο- στην ομάδα διάσωσης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. 

Σύμφωνα με το βίντεο του Γάλλου φωτορεπόρτερ Μισέλ Μπουνέλ, που βρισκόταν στο σκάφος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, ο έφηβος ακούγεται να φωνάζει: «Υπάρχει μωρό εδώ, υπάρχει μωρό». Το βρέφος, που αρχικά δεν ανέπνεε, έλαβε από τα μέλη του πληρώματος τις πρώτες βοήθειες.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα κατάφεραν να διασώσουν 71 ανθρώπους από το ναυάγιο. «Οι τραγωδίες στη θάλασσα εξακολουθούν να κοστίζουν χιλιάδες ζωές. Άνθρωποι πεθαίνουν στο κατώφλι της Ευρώπης, όσο τα ευρωπαϊκά κράτη σιωπούν και αδιαφορούν» κατήγγειλε ο Χουάν Ματίας Χιλ, εκπρόσωπος της ομάδας έρευνας και διάσωσης των ΓΧΣ.

Πηγή: Guardian

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα