Featured

ΕΙΚΟΝΕΣ: Ένα πάρκο σκύλων μέσα σε ένα αστικό πάρκο στην Πυλαία

Πόσο pet friendly μπορεί να γίνει ένα πάρκο;

Εύη Κουρίδου
εικονεσ-ένα-πάρκο-σκύλων-μέσα-σε-ένα-ασ-871888
Εύη Κουρίδου

Μια – όχι και πολύ μικρή – όαση έχει «τρυπώσει» τα τελευταία χρόνια στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, το Ελαιόρεμα Πυλαίας. Τοποθετημένο στα όρια Κάτω Τούμπας και Πυλαίας – Κωνσταντινουπολίτικων, είναι ιδανική διέξοδος από την καθημερινότητα για πολύ κόσμο. Πλέον όμως, πρωταγωνιστές δεν είναι μόνο οι άνθρωποι, οι οποίοι μπορούν να κάνουν πληθώρα δραστηριοτήτων, αλλά και οι σκύλοι. Ο λόγος είναι ότι τώρα έχουν αποκτήσει τον δικό τους ξεχωριστό χώρο: ένα «πάρκο σκύλων».

Έχει πλάκα, γιατί επισκεπτόμουν το μέρος προτού γίνει το πάρκο σκύλων, και ξαφνικά μια μέρα πάμε μετά τις διακοπές του Πάσχα και αντικρίζουμε έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο για σκυλάκια. Κυριολεκτικά συγκινηθήκαμε ενώ συμφωνήσαμε απόλυτα με την ταμπέλα μπαίνοντας: «για άσκηση και κοινωνικοποίηση των τετράποδων φίλων μας».

Στον χώρο μέσα στο πάρκο σκύλων υπάρχουν στέγαστρα καθώς και παγκάκια και ένα τραπέζι πικ-νικ. Έτσι, μπορείτε να καθίσετε, να ξεκουραστείτε, να φάτε ή να απολαύσετε τον καφέ σας, ψυχαγωγώντας μαζί με τον σκύλο σας και εσάς τους ίδιους.

Μην ξεχνάτε να κάνετε αυτό που επισημαίνετε στο παγκάκι, μαζεύοντας ό,τι σκουπίδια μπορεί να έχουν προκύψει.

Για τους τετράποδους φίλους, υπάρχουν διάφορα παιχνίδια στα οποία είτε μπορούν να παίξουν μόνα τους είτε με άλλα σκυλάκια.

Αν κι εσάς δε σας χωράει ο τόπος, μπορείτε να βγείτε από το πάρκο σκύλων και να περιηγηθείτε στο υπόλοιπο μέρος του πάρκου ή να ακολουθήσετε τα διάφορα μονοπάτια του.

Δείτε επίσης:

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα