Life

ΕΙΚΟΝΕΣ: Το εντυπωσιακό «ματωμένο φεγγάρι» σε όλο τον κόσμο

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Parallaxi
εικονεσ-το-εντυπωσιακό-ματωμένο-φεγ-928058
Parallaxi

Εντυπωσίασε τα βλέμματα σε όλο τον κόσμο η σημερινή πανσέληνος που ονομάζεται και «Ματωμένο Φεγγάρι».

Η πανσέληνος του Μαΐου 2022 αναμένεται να σημειωθεί αύριο (16/05) και πρόκειται να κορυφωθεί στις 07:15 το πρωί (ώρα Ελλάδας).

Ωστόσο η πανσέληνος του Μαΐου θα είναι εμφανής ήδη από την προηγούμενη νύχτα, αυτήν της Κυριακής (15/05) σε πολλά σημεία του κόσμου. Οι φωτογραφίες του εντυπωσιακού φαινόμενου έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Όπως έγινε γνωστό δεν πρόκειται για μια απλή πανσέληνο, αλλά για μια «υπερ-πανσέληνο», μια ιδιαίτερα φωτεινή δηλαδή πανσέληνο που συμβαίνει όταν το φεγγάρι βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο της τροχιάς του, το οποίο είναι και το κοντινότερο που μπορεί να βρεθεί στον πλανήτη μας.

Αν και η επερχόμενη πανσέληνος αποκαλείται από τους αστρονόμους ως «Ματωμένο Φεγγάρι», λόγω της ολικής έκλειψης Σελήνης που αναμένεται να πραγματοποιηθεί εκείνη την ημέρα, κανονικά η πανσέληνος του Μαΐου είναι γνωστή ως το «Φεγγάρι των Λουλουδιών». Αυτό το όνομα καθιερώθηκε από τους ιθαγενείς της Αμερικής (φυλές Algonquin και Ojibwe), καθώς αυτή είναι η περίοδος που παρατηρείται η εμφάνιση πολλών ειδών λουλουδιών.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου:

Μπορείτε παρακολουθήσετε και live από τη NASA το φαινόμενο:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα