Αρχιτεκτονικη

ΕΙΚΟΝΕΣ: Το πιο εντυπωσιακό βιβλιοπωλείο βρίσκεται στην Κίνα

Ένα βιβλιοπωλείο στο Dujiangyan της Κίνας ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα καταστήματα.

Parallaxi
εικονεσ-το-πιο-εντυπωσιακό-βιβλιοπωλ-919065
Parallaxi

Ένα βιβλιοπωλείο στο Dujiangyan της Κίνας ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα καταστήματα. Ο λόγος για το Dujiangyan Zhongshuge, όπου καθρέφτες έχουν τοποθετηθεί στην οροφή του βιβλιοπωλείου ώστε να δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός ατελείωτου χώρου με βιβλία. 

bookstore-china-7.png

Το βιβλιοπωλείο έκτασης περίπου 10.500 τετραγωνικών μέτρων σχεδιάστηκε από τον Li Xiang, ιδρυτή του αρχιτεκτονικού στούντιο X+Living με έδρα τη Σαγκάη, και εγκαινιάστηκε το φθινόπωρο του 2020. Ο αρχιτέκτονας χρησιμοποιήσε κυκλικές σκάλες και καμπυλωτές βιβλιοθήκες ώστε να ενισχύσει την εντυπωσιακή ψευδαίσθηση του απείρου.

bookstore-china-2.png
bookstore-china-1.png

Ο Li Xiang φέρεται να χρειάστηκε έναν μήνα για να σχεδιάσει το μέρος και η διαδικασία κατασκευής διήρκεσε πέντε μήνες, κάτι που είναι εντυπωσιακό, λαμβάνοντας υπόψη την πολυπλοκότητα του έργου. Ένα κόλπο που χρησιμοποίησαν οι σχεδιαστές για να επιτύχουν αυτό το άπειρο οπτικό αποτέλεσμα ήταν να καλύπτουν τα πάνω ράφια με φωτογραφίες βιβλίων αντί για πραγματικά βιβλία, έτσι φαίνεται ότι τα βιβλία εκτείνονται από το δάπεδο μέχρι την οροφή.

bookstore-china-5.png
bookstore-china-6.png

Το φως παίζει επίσης σημαντικό ρόλο, επομένως κάθε ράφι έχει τον δικό του φωτισμό. Αυτό όχι μόνο ενισχύει το εφέ του άπειρου, αλλά κάνει επίσης πιο βολικό για τους αναγνώστες να βρίσκουν βιβλία στα ράφια.

bookstore-china-4.png

Με πληροφορίες από Designyoutrust

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα