close search results icon

Διαμονή

Ένα αστέρι λάμπει στον ουρανό της Σιθωνίας

Ένα από τα ωραιότερα design hotel της Χαλκιδικής απέκτησε φέτος νέες εντυπωσιακές προσθήκες σάρωσε τα φετινά βραβεία design.

Ένα αστέρι λάμπει στον ουρανό της Σιθωνίας
  • ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
  • fb
  • twi

2

To Conde Nast Traveler, η βίβλος του ταξιδιώτη ανακήρυξε τα 15 κορυφαία ξενοδοχεία της Ευρώπης για φέτος. Τρία είναι ελληνικά. Ένα στη Χαλκδική. Το Ekies.

Ένα από τα πιο επίμονα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής, στο κομμάτι της αισθητικής, της άνεσης και της γεύσης, ένα κόσμημα design hotel έκπληξη στη Βουρβουρού, σε μια μαγική τοποθεσία πλάι στο Καρύδι είναι οι Ekies.

IMG_8391

Με σπουδές διακόσμησης στη Βρετανία η ιδιοκτήτρια Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου επέβαλε από την πρώτη μέρα που το ανέλαβε τις αρχές της απόλυτης αίσθησης της χαλάρωσης, στα υλικά τα χρώματα, τους καθαρούς όγκους. Στην αισθητική των δημόσιων και ιδιωτικών χώρων του. Τοποθετημένο σε μια από τις πιο παρθένες και μαγευτικές περιοχές της Ελλάδας, στην κρυμμένη Σιθωνία απέναντι από τα νησιά που αποτελούν ένα προορισμό στο όνειρο, με τα σκάφη του συγκροτήματος να σε μεταφέρουν στα απέναντι έρημα νησάκια όπου έχουν στηθεί μοναδικά σκηνικά για πικ νίκ ή προτάσεις γάμου.

IMG_8403

Οι Ekies βασισμένες στην επίμονη αντίληψη της ιδιοκτήτριας να δίνει ευκαιρίες σε ξεχωριστούς αρχιτέκτονες ώστε να δημιουργούν σκηνικά από την πρώτη του διαμόρφωση σε σχέδια του Βασίλη Καραλάζου, τα δωμάτια και τις σουίτες που διαμορφώθηκαν σε συνεργασία με την αρχιτεκτονική ομάδα studio METApolis, τις γραφιστικές επεμβάσεις από το πολυβραβευμένο graphic design studio Beetroot, με θέματα εμπνευσμένα από την Ελλάδα & την ελληνική παράδοση και τέχνη παρουσιασμένα ανατρεπτικά, αλλά και τις περσινές και φετινές εντυπωσιακές προσθήκες.

IMG_8431

Τα καινούργια στοιχεία έχουν τη σφραγίδα των Agarch+ (Γιώργος Αναγνωστέλλης, Αγγελική Παππά, Χριστίνα Νικητάκη, Ελένη Πουρδάλα) ενώ το εξαιρετικό Landscape design έχει την υπογραφή Fytron (Μιχάλης Πετσαγγουράκης). Πρόκειται για τις Pine Suites, τις Evergreen Suites και τις Family Suites with private pool.

IMG_8443

Οι ίδιοι οι αρχιτέκτονες των νέων προσθηκών λένε πως οι νέες σουίτες σηματοδοτούν μια νέα εποχή για το Ekies και το πρώτο μεγάλο βήμα σε μια προσπάθεια να ενώσουμε τους εσωτερικούς με τους εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου έτσι ώστε ο ένας να συμπληρώνει τον άλλον με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με το να ενώσουμε αρμονικά αυτούς τους χώρους, οι επισκέπτες μπορούν να έχουν μια πιο ολοκληρωμένη και χαλαρωτική εμπειρία διακοπών.

Πως επιτεύχθηκε αυτό; Οι Family Suites with private pool έχουν θερμαινόμενα πισινάκια και λειτουργία jacuzzi. Επίσης έχει κάποιος τη δυνατότητα να κάνει private spa ή private dinning στον κήπο. Οι Evergreen and Pine σουίτες έχουν μοναδική πρόσβαση στο δάσος και θέα στο βουνό Ίταμος. Προσφέρεται για μοναδικούς περιπάτους. Οι Pine Suites and Evergreen Suites παίζουν με ανοικτό γκρι, λουλακί και κεραμιδί αποχρώσεις, ενώ οι Family suites χρησιμοποιούν πιο ανοικτούς τόνους και εκμεταλλεύονται το άπλετο φυσικό φως. Κυρίαρχα τα φυσικά υλικά παντού: ατόφιο ξύλο νιανγκόν, χαλκός και μέταλο. Υφάσματα από 100% βαμβάκι.

Τα περισσότερα έπιπλα σχεδιάστηκαν από την Agarch+ και είναι bespoke κατασκευές αποκλειστικά για το ξενοδοχείο.

IMG_8502

Η Αλεξάνδρα Ευσταθιάδου συνοψίζει τη διαρκή προσπάθεια: Έπειτα από πάνω από μια δεκαετία συνεχόμενων ανακαινίσεων και επεκτάσεων, μπορούμε να πούμε πλέον με σιγουριά ότι οι αλλαγές είναι στο DNA του Ekies. Με το να προσθέτουμε κάτι καινούργιο κάθε σεζόν, προσπαθούμε να προσφέρουμε νέες εμπειρίες στους επισκέπτες μας και ένα στοιχείο έκπληξης, αφού δεν ξέρουν τι νέο θα δουν κάθε φορά που θα μας επισκεφτούν. Όπως πάντα, συνεχίζουμε να “πατάμε” πάνω στο παραδοσιακό Ελληνικό design φιλτραρισμένο μέσα από μια σύγχρονη και οικολογική ματιά.

IMG_8511

Στα νέα στοιχεία προσθέστε και τις στολές του προσωπικού. Ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες σχεδιαστές, ο Άγγελος Μπράτης ανέλαβε το εμπνευσμένο καθήκον.

Και η σαρωτική επέλαση τελειώνει στην κουζίνα. Μια ηχηρή μεταγραφή.

Τέλος η έκπληξη είναι στην κουζίνα. Μια μεταγραφή που δίνει λαβή για ένα γαστρονομικό προορισμό σε όλο το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής. Ο Δημήτρης Παμπόρης, μεταγραφή από το Apocalypsis στην Πάτμο, με θητεία στο εξωτερικό, σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin, αναλαμβάνει να φέρει τον αέρα της νέας, γενναίας δημιουργικής κουζίνας στο Ekies.

IMG_8556 IMG_8660

 

Αυτό το καλοκαίρι η Βουρβουρού γίνεται τόπος επιθυμίας χάρη στις προσθήκες που απογειώνουν το αγαπημένο design hotel.

1 IMG_8678 IMG_8774

Δείτε το site τους εδώ 

To ξενοδοχείο Ekies, All senses resort, σάρωσε τα φετινά βραβεία κερδίζοντας τα πιο πολλά από κάθε άλλο ξενοδοχείο.  Βραβεύτηκε με 4 βραβεία στο φετινό 100% Hotel Design Awards. H απονομή των 100% Hotel Design Awards πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου 2016, στο πλαίσιο του ArchiGuide Event by Design Lab. Τα βραβεία που κέρδισε είναι στις κατηγορίες: Ειδικό βραβείο κριτικής επιτροπής για τη μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία, Καλύτερο ξενοδοχείο διακοπών, Landscape, Βραβείο Κοινού, Ειδικό βραβείο κριτικής επιτροπής για τη μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία.

Αφού διάβασες για το ξενοδοχείο δες τώρα και το εστιατόριο του πάνω στο δέντρο εδώ