close search results icon

Design

Η εξαιρετική μεταμόρφωση ενός πανεπιστημίου

Θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2022.

Η εξαιρετική μεταμόρφωση ενός πανεπιστημίου
  • ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
  • fb
  • twi
Πηγή: Instagram (sanjay_puri_architects)

Το στούντιο της Βομβάης, “Sanjay Puri Architects” σχεδίασε ένα κτίριο για το Πανεπιστήμιο Prestige στην Ινδία που θα διαθέτει μια κλιμακωτή πράσινη στέγη με αυλές.

Το χαμηλό κτίριο θα βρίσκεται στην υπάρχουσα πανεπιστημιούπολη έκτασης 32 στρεμμάτων του Πανεπιστημίου Prestige στην ινδική πόλη Indore και είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2022.

To πενταόροφο Πανεπιστήμιο Prestige θα είναι ένα κτίριο με κόκκινα τούβλα, σκαλοπάτια που θα υψώνονται από το έδαφος και θα διαθέτει μια σειρά από αυλές στον τελευταίο όροφο που θα συνδέονται με μικρές σκάλες.

Πηγή: Instagram (sanjay_puri_architects)

Η καλυμμένη με γρασίδι στέγη του κτιρίου θα ανυψωθεί από τη βόρεια πλευρά του, καθιστώντας ολόκληρη την επιφάνειά του μια προσβάσιμη βεράντα που θα την απολαμβάνουν οι μαθητές και το προσωπικό.

Εκτός από μικρές αυλές σχεδιασμένες για ψυχαγωγικές δραστηριότητες, η βεράντα θα περιλαμβάνει επίσης υπαίθρια τμήματα διαφόρων μεγεθών που θα παρέχουν φυσικό αερισμό στο εσωτερικό του κτιρίου.

Στο εσωτερικό, ένα διαγώνιο μονοπάτι θα διατρέχει το μήκος του ισογείου, το οποίο θα βοηθήσει επίσης να αεριστούν οι εσωτερικοί χώροι του κτιρίου.

«Αυτά τα στοιχεία σχεδιάζονται ως μία λύση στο κλίμα της πόλης, το οποίο κυμαίνεται από 30 έως 40 βαθμούς Κελσίου για οκτώ μήνες το χρόνο», δήλωσε η αρχιτεκτονική εταιρεία.

Για λόγους εύκολης πρόσβασης, στο ισόγειο του κτιρίου θα υπάρχει καφετέρια, τα γραφεία διοίκησης και το αμφιθέατρο. Η βιβλιοθήκη θα χωριστεί σε διάφορους χώρους στον πρώτο όροφο, οι οποίοι θα συνδέονται με μια γέφυρα που θα έχει θέα στον διαγώνιο «εσωτερικό δρόμο» από κάτω.

Οι αίθουσες διδασκαλίας θα βρίσκονται στον δεύτερο όροφο και θα αερίζονται από τα υπαίθρια τμήματα από πάνω τους. Στον τρίτο όροφο, οι επισκέπτες θα βρουν περισσότερες αίθουσες διδασκαλίας, ενώ οι διοικητικές εγκαταστάσεις θα βρίσκονται στον τέταρτο όροφο.

Σύμφωνα με το στούντιο, ο σχεδιασμός του Prestige University παίρνει στοιχεία από την παραδοσιακή ινδική αρχιτεκτονική τόσο στα υλικά του όσο και στην ικανότητα του να προσαρμόζεται στο τοπικό κλίμα. Εκτός από τη στέγαση πολυάριθμων δραστηριοτήτων, το κτίριο θα γίνει ένας μεγάλος ανοιχτός δημόσιος χώρος με προσβάσιμο ισόγειο και διαμορφωμένη στέγη.

Πηγή: dezeen.com

Διαβάστε επίσης:

Μεταμορφώθηκε το “πιο άσχημο κτίριο της γειτονιάς”