Επικαιρότητα

Ελεύθερος ο προϊστάμενος του Δ. Θεσσαλονίκης – Έρευνα για το ατύχημα

Τι είπε ο Ε. Κυριζίδης για τις ενέργειες που γίνονται από πλευράς Δήμου Θεσσαλονίκης

Ραφαήλ Γκαϊδατζής
ελεύθερος-ο-προϊστάμενος-του-δ-θεσσαλ-900023
Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Ελεύθερος αφέθηκε ο 62χρονος υπεύθυνος των Συντηρήσεων Δημοτικών Κτηρίων και Κοινοχρήστων Χώρων του Δήμου Θεσσαλονίκης, που παραδόθηκε αυτοβούλως και συνελήφθη για το ατύχημα που σημειώθηκε σε παιδική χαρά στη Νέα Παραλία και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 8χρονης.

Ο εισαγγελέας δεν άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του προϊσταμένου του Δήμου Θεσσαλονίκης, ζήτησε ωστόσο τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθούν τα αίτια του συμβάντος και για το αν έχουν τηρηθεί όλα τα προβλεπόμενα για τη λειτουργία της παιδικής χαράς, καθώς και για το αν πραγματοποιούνταν οι απαραίτητες συντηρήσεις.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Εφραίμ Κυριζίδης.

Όπως σημείωσε και ο Δήμος Θεσσαλονίκης από την πλευρά του έχει ζητήσει την διενέργεια έρευνας, σημειώνοντας ότι την περασμένη Πέμπτη έγινε ο τελευταίος έλεγχος στην παιδική χαρά που τραυματίστηκε η 8χρονη, ενώ την Παρασκευή είχε αφαιρεθεί ένα άλλο επικίνδυνο παιχνίδι, αλλά δεν βρέθηκε κάτι άλλο.

Μένει να φανεί από την έρευνα εάν το πρόβλημα στην τσουλήθρα δημιουργήθηκε εκ των υστέρων.

Για μια ακόμα φορά ο κ. Κυριζίδης αναφέρθηκε στο ότι το πάρκο θα ανακαινιστεί ολικώς, μετά τη σχετική σύμβαση που έχει υπογραφεί.

Επίσης σημείωσε ότι έχει κληθεί και η κατασκευάστρια εταιρεία της τσουλήθρας που θα δώσει τη δική της θέση για το θέμα, όπως και την εταιρεία που παραχωρεί την πιστοποίηση για παιδικά παιχνίδια.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα