Ελλάδα

Ελλάδα: Σε συζητήσεις με την Ιταλία για αποθήκευση φυσικού αερίου

Στο πλαίσιο των προσπαθειών να διασφαλίσει προμήθειες αν υπάρξει διακοπή της ρωσικής ροής

Parallaxi
ελλάδα-σε-συζητήσεις-με-την-ιταλία-για-899298
Parallaxi

Η Ελλάδα είναι σε συζητήσεις με την Ιταλία για να δει αν μπορεί να αποθηκεύσει αέριο στη γειτονική της χώρα στο πλαίσιο των προσπαθειών να διασφαλίσει προμήθειες αν υπάρξει διακοπή της ρωσικής ροής, δήλωσε ο επικεφαλής της ΡΑΕ όπως μεταδίδει το Reuters.

Η Ε.Ε. συμφώνησε τον προηγούμενο μήνα μα γεμίσει τους αποθηκευτικούς χώρους ενόψει του χειμώνα προκειμένου να υπάρχει ένα μαξιλάρι για τις προμήθειες. 

Η Ελλάδα δεν διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους για το φυσικό αέριο και θα χρειαστεί να αποθηκεύσει αρκετό αέριο σε άλλες χώρες για να καλύψει το 15% της ετήσιας χρήσης, που έφτασε τα 7 δισ. κυβικά μέτρα το περασμένο έτος, αναφέρει το πρακτορείο.

“Εξετάζουμε τι ποσότητες μπορούν να αποθηκευτούν και τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τεχνοκό επίπεδο”, ανέφερε ο Πρόεδρος της ΡΑΕ, Αθανάσιος Δαγούμας μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η Αθήνα είναι κοντά στο να οριστικοποιήσει την πρόταση της πριν να την παρουσιάσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανέφερε ο Δαγούμας.

Το πρακτορείο αναφέρεται εξάλλου στο σχέδιο της Ελλάδας να προσθέσει μια πλωτή δεξαμενή υγροποιημένου φυσικού αερίου στον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας, ενισχύοντας την αποθηκευτική της ικανότητα κατά 130.000 κυβικά μέτρα.

Πηγή: capital.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα