Ελλάδα

1.600 πολίτες τηλεφώνησαν την πρώτη εβδομάδα της δωρεάν τηλεϊατρικής στην Κεντρική Μακεδονία

Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα λειτουργίας της δωρεάν υπηρεσίας τηλεϊατρικής.

Parallaxi
1-600-πολίτες-τηλεφώνησαν-την-πρώτη-εβδομ-568959
Parallaxi
ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ UNSPLASH

Χιλιάδες πολίτες από όλη την Κεντρική Μακεδονία αξιοποιούν τις δράσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού, που υλοποιεί η Περιφέρεια και θα συνεχιστούν για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα λειτουργίας της δωρεάν υπηρεσίας τηλεϊατρικής, μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να έχουν επικοινωνία με εξειδικευμένους γιατρούς για την αντιμετώπιση ιατρικών ζητημάτων, ήδη επικοινώνησαν μέσω βιντεοκλήσης 1.600 πολίτες από όλη την Κεντρική Μακεδονία και έλαβαν βοήθεια και οδηγίες για την αντιμετώπιση των ζητημάτων τους.

Στην υπηρεσία της τηλεϊατρικής ήδη συμμετέχουν 80 γιατροί, ενώ στις πρώτες τέσσερις ειδικότητες (γενικοί ιατροί, παθολόγοι, πνευμονολόγοι και παιδιάτροι) έχουν ήδη προστεθεί άλλες πέντε (οφθαλμίατροι, αλλεργιολόγοι, γυναικολόγοι, δερματολόγοι και οδοντίατροι).

Η δωρεάν υπηρεσία της τηλεϊατρικής, που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ιατρικά ζητήματα και δεν χρειάζονται νοσηλευτική φροντίδα υλοποιείται με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και της εταιρίας Dr. Button.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση της υπηρεσίας είναι: https://drbutton.gr/kentriki-makedonia. Η σχετική εφαρμογή είναι διαθέσιμη και στο appstore και το playstore.

Επίσης, μεγάλη είναι η ανταπόκριση των πολιτών και στο Τηλεφωνικό Κέντρο Ψυχολογικής και Κοινωνικής Υποστήριξης και Συμβουλευτικής, που δημιούργησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Μέχρι σήμερα σε πέντε μέρες λειτουργίας της σχετικής τηλεφωνικής γραμμής, έχουν καλέσει περίπου 1.200 πολίτες, λαμβάνοντας από ειδικά εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό (κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι) απαντήσεις στα ζητήματα που τους απασχολούν και στις ανησυχίες τους.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα