12 πύραυλοι εναντίον συριακών στόχων- Νέα χτυπήματα αν χρησιμοποιηθούν χημικά

Η κοινή αντίδραση των Μέρκελ και Μέι στα χτυπήματα.

Parallaxi
12-πύραυλοι-εναντίον-συριακών-στόχων-νέ-311459
Parallaxi

Οι ένοπλες δυνάμεις της Γαλλίας εκτόξευσαν 12 πυραύλους στους βομβαρδισμούς που έγιναν σήμερα κατά συριακών στόχων, σύμφωνα με αξιωματούχους του γαλλικού υπουργείου Άμυνας.
Οι ίδιοι αξιωματούχοι, δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως οι πύραυλοι αυτοί αναχαιτίστηκαν.
Στο μεταξύ, επιθεωρητές όπλων στοχεύουν στην άσκηση πιέσεων για την υλοποίηση σχεδίων προκειμένου να κατευθυνθούν σήμερα στην περιοχή που έγινε η χημική επίθεση, στην πόλη Ντούμα της Συρίας, σύμφωνα με δηλώσεις πηγών στο Reuters.
Εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες ασφάλειας, μία ομάδα του Οργανισμού Απαγόρευσης των Χημικών Όπλων θα αναπτυχθεί στην περιοχή της επίθεσης της 7ης Απριλίου με χημικό όπλο, σύμφωνα με δύο διπλωματικές πηγές.
“Ήταν ένα χτύπημα και πέρασε το αυστηρό μήνυμα στον Άσαντ πως θα ακολουθήσουν κι άλλοι βομβαρδισμοί αν χρησιμοποιήσει πάλι χημικά όπλα”, ήταν το μήνυμα του Jim Mattis.
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ υποστήριξε σήμερα τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία ως μία “απαραίτητη και κατάλληλη” ενέργεια προειδοποίησης της Συρίας κατά του ενδεχόμενου μιας νέας χρήσης χημικών όπλων.

“Υποστηρίζουμε το γεγονός της ανάληψης αποφασιστικής δράσης από τις ΗΠΑ, την Βρετανία και την Γαλλία ως συμμάχων μας, αλλά μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ,” δήλωσε χαρακτηριστικά η Μέρκελ.
Η ίδια, είχε δηλώσει μέσα στην εβδομάδα, ότι η Γερμανία δεν θα ελάμβαβε μέρος σε οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια κατά της Συρίας.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα, κρατώντας ίδια στάση με την Μέρκελ, ότι η διαταγή που έδωσε για την πραγματοποίηση πυραυλικών επιθέσεων κατά της Συρίας, μετά από μια χημική επίθεση κατά αμάχων στην Ντούμα, ήταν σωστή και νόμιμη.

Σύμφωνα με την ίδια, ο στόχος των επιθέσεων ήταν να αποτραπεί το ενδεχόμενο μιας νέας χρήσης χημικών όπλων από τις συριακές αρχές, αλλά και να σταλεί ένα μήνυμα στον υπόλοιπο κόσμο, ότι η χρήση τέτοιων όπλων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
“Ήταν σωστό και νόμιμο ν’ αναλάβουμε στρατιωτική δράση μαζί με τους πιο στενούς συμμάχους μας, προκειμένου ν΄ αποτρέψουμε μία νέα ανθρώπινη δυστυχία, αλλά και να εξουδετερώσουμε την ικανότητα της συριακής κυβέρνησης για την χρήση χημικών όπλων,” τόνισε η Μέι.
Η ίδια, θα ενημερώσει σχετικά το κοινοβούλιο την Δευτέρα.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα