Διεθνή

Μεξικό-ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον 13 νεκροί έπειτα από μερική κατάρρευση του μετρό

Απίστευτη τραγωδία τη Δευτέρα το βράδυ.

Parallaxi
μεξικό-βιντεο-τουλάχιστον-13-νεκροί-έπε-755422
Parallaxi

Επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε έπειτα από μερική κατάρρευση του μετρό της Πόλης του Μεξικού τη Δευτέρα το βράδυ.

Εξαιτίας του τραγικού περιστατικού, τουλάχιστον 13 άτομα έχασαν τη ζωή τους και περίπου 70 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Βίντεο έδειχναν αμαξοστοιχίες να κρέμονται κυριολεκτικά στον αέρα, την ώρα που σειρήνες ακούγονταν.

Άλλο βίντεο παρουσίαζε γιατρούς και όχι μόνο μέσα στα συντρίμμια.

Η δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού, Claudia Sheinbaum, είπε ότι «οι πυροσβέστες, το προσωπικό δημόσιας ασφάλειας εργάζονται. Σύντομα θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες. ” Η ίδια είπε ότι 34 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Οι προσπάθειες διάσωσης διακόπηκαν τα μεσάνυχτα, επειδή για αμαξοστοιχία που βρισκόταν στον αέρα χρειαζόταν να έρθει γερανός. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι παγιδευμένοι μέσα σε αμαξοστοιχία, αν και «δεν ξέρουμε αν είναι ζωντανοί», είπε η Sheinbaum .

Η Sheinbaum είπε ότι τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο είχε παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια. Το ατύχημα συνέβη στις 10:30 μ.μ. τοπική ώρα στη γραμμή 12 του μετρό, γνωστή και ως Gold Line. Άνοιξε το 2012.

Κατασκευάστηκε όταν ο υπουργός Εξωτερικών Marcelo Ebrard ήταν δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού.

«Αυτό που συνέβη σήμερα στο Μετρό είναι μια απίστευτη τραγωδία. Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στα θύματα και τις οικογένειές τους », δήλωσε ο Ebrard στο Twitter.

«Φυσικά, οι αιτίες πρέπει να διερευνηθούν και να καθοριστούν οι ευθύνες. Επαναλαμβάνω ότι είμαι στη διάθεση των αρχών για να βοηθήσω σε ό, τι είναι απαραίτητο”.

Το Μετρό της Πόλης του Μεξικού, που ονομάζεται επίσημα “Sistema de Transporte Colectivo” είναι το δεύτερο μεγαλύτερο μετρό στη Βόρεια Αμερική μετά το μετρό της Νέας Υόρκης. Το 2019 εξυπηρέτησε 1.655 δισεκατομμύρια επιβάτες.

Reuters / Associated Press/ Guardian

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα