Top

217% πάνω το ιικό φορτίο σε μια βδομάδα στη Θεσσαλονίκη – Νέα κρούσματα σε κατασκήνωση

Αντάρτικο από κέντρα διασκέδασης στην Κρήτη που αψηφούν τα μέτρα για τους όρθιους.

Parallaxi
217-πάνω-το-ιικό-φορτίο-σε-μια-βδομάδα-στη-754044
Parallaxi

Αυξημένη (217%) σε σχέση με την μέση τιμή της προηγούμενης Τετάρτης 30/06 και Πέμπτης 01/07 είναι οι εξορθολογισμένες τιμές σχετικής έκκρισης ιικού φορτίου, όπως αυτές καταγράφηκαν στις μετρήσεις που πραγματοποίησε την Τετάρτη 7/7 και Πέμπτη 8/7 η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ.

Νέα κρούσματα σε κατασκήνωση

Μετά τις κατασκηνώσεις σε Χανιά, Χαλκιδική και Καπανδρίτι, κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε ακόμη μία κατασκήνωση, στο Σοφικό Κορινθίας.

Πρόκειται για έξι κρούσματα μέχρι στιγμής. Τόσο τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά όσο και αυτά που ήταν στην ίδια ομαδα, απομονώθηκαν και αναχώρησαν από την κατασκήνωση. Διεξάγεται ιχνηλάτηση με rapid και self test στα παιδιά και τους εργαζόμενους της κατασκήνωσης, για τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων.

Στην συγκεκριμένη κατασκήνωση αυτή την καλοκαιρινή περίοδο βρίσκονταν περίπου 1.600 παιδιά ηλικίας 6 -15 ετών.

Μωρό ενός έτους νοσηλεύεται με covid στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων

«Οι γονείς τους και οι κηδεμόνες τους έχουν ειδοποιηθεί , η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, τηρούνται όλα όσα προβλέπονται και ορίζονται από τον ΕΟΔΥ», δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπεύθυνος της κατασκήνωσης κ. Σκούρας.

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, είχαν επιβεβαιωθεί σε παιδική κατασκήνωση στα Χανιά, 7 κρούσματα κορονοϊού ενώ υπό διερεύνηση ήταν άλλα 30 περιστατικά.

Στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, σε κατασκήνωση που φιλοξενεί παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 ετών εντοπίστηκαν έως στιγμής 20 θετικά παιδιά: τρία από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές, ενώ τα περισσότερα είχαν συμπτώματα. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία ιχνηλάτησης προκειμένου να διαπιστωθεί πόσο μεγάλη είναι η διασπορά που έχει γίνει στην κατασκήνωση.

Τρία κρούσματα εντοπίστηκαν επίσης σε κατασκήνωση στο Καπανδρίτι, στην Αττική. Εντός της ημέρας αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ που έγιναν σε όλα τα παιδιά και τους εργαζόμενους των κατασκηνώσεων.

Αντάρτικο από κέντρα διασκέδασης στην Κρήτη – Αψήφησαν τα μέτρα για τους όρθιους – Οκτώ λουκέτα

Σειρά προστίμων που συνοδεύονταν από αναστολές λειτουργίας, επέβαλε η αστυνομία σε καφέ-μπαρ στην Κρήτη, σε όλες τις περιπτώσεις για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών, πράγμα που απαγορεύεται από τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, στα Χανιά, τρία μπαρ στο Ενετικό Λιμάνι σφραγίστηκαν για 7 ημέρες και δέχτηκαν και πρόστιμο 5.000 το καθένα, καθώς εντοπίστηκαν να εξυπηρετούν όρθιους πελάτες σε κλειστό χώρο.

Στο Ρέθυμνο, σφράγιση για 7 ημέρες και πρόστιμο 2.000 ευρώ στο καθένα, επιβλήθηκε σε δύο καφέ-μπαρ, καθώς εντοπίστηκαν να εξυπηρετούν όρθιους πελάτες σε ανοικτό χώρο. Επίσης, σε δύο υπαλλήλους επιβλήθηκε πρόστιμο για μη χρήση μάσκας.

Γαργαλιάνος: Δημόσιος κίνδυνος όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί

Στη Χερσόνησο, δύο μπαρ δέχτηκαν πρόστιμο 5.000 ευρώ και σφράγιση για μια εβδομάδα, για όρθιους πελάτες σε κλειστό χώρο, ενώ στο Ηράκλειο άλλο ένα καφέ-μπαρ δέχτηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ και έκλεισε για 7 μέρες, καθώς είχε όρθιους πελάτες σε ανοικτό χώρο.

Τέλος, στο Λασίθι επέβαλαν πρόστιμο σε πελάτη μίνι-μάρκετ που δεν φορούσε μάσκα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα