300 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Αναγκαστικά έκλεισε η Στεφανιαία Μονάδα, προκειμένου να εξοικονομηθούν άλλες δύο κλίνες για ΜΕΘ.

Parallaxi
300-ασθενείς-νοσηλεύονται-σε-απλές-κλίνε-660565
Parallaxi
Η ροή των ασθενών δεν φαίνεται να παρουσιάζει καμία ουσιαστική μείωση σε σύγκριση με τις προηγούμενες εφημερίες – Αναγκαστικά έκλεισε η Στεφανιαία Μονάδα, προκειμένου να εξοικονομηθούν άλλες δύο κλίνες για ΜΕΘ.

Με καμία άδεια κλίνη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ξεκίνησε η εφημερία της Πέμπτης, 3 Δεκεμβρίου, στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο ethnos.gr η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Ελένη Σιώτου. Την ίδια στιγμή η ροή των ασθενών δεν φαίνεται να παρουσιάζει καμία ουσιαστική μείωση σε σύγκριση με τις προηγούμενες εφημερίες, όταν με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ το ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη παρουσίαζε μεγαλύτερη διασπορά σε σχέση με σήμερα.

Κατά την κυρία Σιώτου, το Νοσοκομείο Παπανικολάου είχε 43 κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στις οποίες προστέθηκαν άλλες δύο, αφού αναγκαστικά έκλεισε η Στεφανιαία Μονάδα. Η συγκεκριμένη μονάδα έχει 12 κλίνες, ωστόσο, λόγω έλλειψης προσωπικού δεν κατέστη δυνατό να χρησιμοποιηθούν περισσότερες από δύο. Την ίδια στιγμή στο Νοσοκομείο Παπανικολάου νοσηλεύονται με κορονοϊό σε απλές κλίνες 300 άτομα.

«Η στεφανιαία μονάδα έκλεισε για να χρησιμοποιηθεί για τον κορονοϊό, ωστόσο οι άνθρωποι δεν σταμάτησαν να παθαίνουν εμφράγματα και ανευρύσματα. Το γεγονός ότι η εφημερία μας ξεκίνησε με μηδέν άδειες κλίνες στη ΜΕΘ τα λέει όλα. Αυτό που βλέπω είναι ότι η κατάσταση δεν παρουσιάζει καμία βελτίωση. Η ροή των ασθενών φαίνεται ίδια με τις προηγούμενες εφημερίες. Δεν βλέπω καμία μείωση. Για να εξοικονομήσουμε άλλους 4 με 5 νοσηλευτές, αναγκαστικά μεταφέραμε την Παιδοψυχιατρική Κλινική στο ΑΧΕΠΑ. Η κατάσταση μας έχει εξουθενώσει όλους», τονίζει στο ethnos.gr η κυρία Σιώτου.

Κατά την ίδια, η εφημερία θα βγει έστω και με πολύ μεγάλη δυσκολία, με τα ελαφρά κρούσματα, αν η πίεση φτάσει στο ζενίθ της, να μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία. «Αλλά και πού να μεταφερθούν οι ασθενείς, αφού ούτε στα άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και των γειτονικών περιοχών υπάρχουν άδειες κλίνες. Όταν πεθαίνουν 4 με 5 ασθενείς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και αμέσως τα κρεβάτια αυτά γεμίζουν από άλλους ασθενείς δεν γεννιούνται ερωτηματικά ότι προφανώς υπάρχουν κι άλλοι νοσηλευόμενοι σε απλές κλίνες, που πρέπει να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ και αναγκαστικά περιμένουν τη σειρά τους; Δε δημιουργείται το ερώτημα ότι νοσηλεύονται περισσότερα άτομα σε απλές κλίνες, οι οποίοι θα έπρεπε να βρίσκονται στις ΜΕΘ;», σημειώνει η κυρία Σιώτου.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα