Επικαιρότητα

Τι λέει ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του μοιραίου λούνα παρκ στον Αλμυρό

Από τη συζήτηση για την υπόθεση, πάντως, έχει προκύψει πως υπάρχει νομικό κενό όσον αφορά στις σχετικές άδειες για μηχανήματα λούνα παρκ.

Parallaxi
τι-λέει-ο-δικηγόρος-της-ιδιοκτήτριας-τ-486769
Parallaxi
Εικόνα Unsplash

Μετά το θάνατο 14χρονης σε λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου διενήργησε ηλεκτρολογική πραγματογνωμοσύνη από διορισθέντα διπλωματούχο ηλεκτρολόγο μηχανικό (μέλος του ΤΕΕ) σχετικά με τις συνθήκες και την ασφαλή λειτουργία του λούνα παρκ.

Ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ επιμένει πως “δεν έγινε καμία παρανομία”. Στο δήμο Αλμυρού είχε κατατεθεί έγγραφο για χορήγηση άδειας για μηχάνημα 15 ίππων, ενώ το εν λόγω μηχάνημα στην πραγματικότητα είναι 123 ίππων. Όταν ερωτήθηκε για αυτό ο δικηγόρος απάντησε πως “δεν είναι κρυφό ότι η ιπποδύναμη του συγκεκριμένου μηχανήματος ξεπερνούσε κατά πολύ τους 15 ίππους… μάλλον είναι κι αδιάφορο. Είναι σαφές ότι είναι ένα μηχάνημα με μεγάλη ιπποδύναμη που μπορούσε να μεταφέρει περίπου 30 ανθρώπους. Όλοι γνωρίζουμε ότι η ιπποδύναμη του συγκεκριμένου μηχανήματος είναι πολλαπλάσια των 15 ίππων. Αν πούμε οωση του επιχειρηματία να επιχειρεί την έκδοση αδείας μεγαλύτερα των 15 ίππων”.

Από τη συζήτηση για την υπόθεση, πάντως, έχει προκύψει πως υπάρχει νομικό κενό όσον αφορά στις σχετικές άδειες και ο δικηγόρος ζήτησε να μη συνδεθεί ο θάνατος της 14χρονης με τις προϋποθέσεις που ζητούνται για την έκδοση αδειών στα λούνα παρκ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα