Ελλάδα

5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το συλλαλητήριο στην Αθήνα

Όσα αφορούν το κάλεσμα στην πρωτεύουσα.

Parallaxi
5-πράγματα-που-πρέπει-να-ξέρετε-για-το-σ-279915
Parallaxi
Εικόνα: Αλεξάνδρα Ευαγγέλου

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα, όπως όλα δείχνουν. Ωστόσο μέχρι χθες, Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, δεν είχε κατατεθεί σχετικό αίτημα για παραχώρηση του χώρου στο Δήμο Αθηναίων. «Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σε χθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξή του έχει αποσαφηνίσει ότι θα δοθεί η άδεια και θα παρασχεθούν οι διευκολύνσεις ώστε οι πολίτες να διαδηλώσουν τις πεποιθήσεις τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

– Χθες συγκροτήθηκε η συντονιστική επιτροπή του συλλαλητηρίου. Ως υπεύθυνοι επικοινωνίας ορίστηκαν η Νίνα Γκατσούδη από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, ο Μιχάλης Πατσίκας, εκπρόσωπος του Θερμαϊκού που συμμετείχε στην διεξαγωγή του πρώτου συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος Τάτσιος, πρόεδρος όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας σε όλη την χώρα και η δημοσιογράφος Γεωργία Μπιτάκου.

Οι ιερείς αποφάσισαν ότι θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, τονίζεται ότι «ο απλός παπάς, ο οποίος είναι απόλυτα συνυφασμένος με τις ανάγκες του ποιμνίου του και καθημερινώς είναι δίπλα στις χαρές και τις λύπες των ενοριτών του, δεν είναι δυνατόν αυτήν την κρίσιμη στιγμή που ο λαός ξεχύθηκε αυθόρμητα για να εκφράσει την γνώμη του και την διαμαρτυρία του για αυτό το μεγάλο Εθνικό πρόβλημα να μην τον στηρίζει και να στέκεται αποκομμένος και μακριά από τους δίκαιους αγώνες των πνευματικών του τέκνων».

– Τρία τουλάχιστον facebook event καλούν τον κόσμο από την Αθήνα και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου. Ως διοργανωτές σε αυτά τα διαδικτυακά καλέσματα εμφανίζονται οι σελίδες: ΕΛΛΑΣ, ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων των Ελλήνων, Μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία μας στην Αθήνα. Συνολικά, έχουν πατήσει ότι ενδιαφέρονται 30.000 χρήστες του facebook.

Αυτή την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, στις 12.00, θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τη Βουλή. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η διακήρυξη της επιτροπής του συλλαλητηρίου.

Το συλλαλητήριο μέσα από τις εικόνες των φωτογράφων της πόλης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα