Top

50 Έλληνες ταξίδεψαν στην Τουρκία εν μέσω κοροναϊού για συνέδριο διαλογισμού

20 άτομα από τον Βόλο και 30 από τη Θεσσαλονίκη.

Parallaxi
50-έλληνες-ταξίδεψαν-στην-τουρκία-εν-μέσ-568320
Parallaxi
ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / UNSPLASH

Γκρουπ 50 Ελλήνων, 20 άτομα από τον Βόλο και 30 από τη Θεσσαλονίκη, ταξίδεψαν εν μέσω κοροναϊού την περασμένη Παρασκευή στην Τουρκία για να συμμετέχουν σε συνέδριο διαλογισμού με την είδηση να κάνει τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας αντιδράσεις. 

Στην πρωινή εκπομπή “Αταίριαστοι” του ΣΚΑΪ, μίλησε αναφορικά με το γεγονός η Δωροθέα Κολυνδρίνη, αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας καθώς όπως είπε και η ίδια, εκ των 50 ατόμων οι 20 είναι από την περιοχή της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα την περιοχή του Βόλου. Οι εκδρομείς επέστρεψαν στην Ελλάδα χθες και σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη όπως χαρακτηριστικά ανέφερευιοθετήσαμε τον ρόλο του ντετέκτιβ για να μπορέσουμε να μάθουμε το πότε θα έρχονταν. Ειδοποιήθηκε εγκαίρως ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας και η αστυνομία και με παρέμβαση του εισαγγελέα εντοπίστηκαν. Τους σταμάτησε ο ΕΟΔΥ στην Εθνική Οδό, τους ενημέρωσε ότι υπάρχει υπουργική διάταξη σύμφωνα με την οποία πρέπει να υποβληθούν σε αυτοπεριορισμό κατοίκον.” 

Η κ. Κολυνδρίνη συνέχισε λέγοντας πως “Βρέθηκαν και τα τηλέφωνά τους και ενημερώθηκαν ο καθένας ξεχωριστά από την αστυνομική διεύθυνση και συνεχώς προσπαθούμε να είμαστε σε επαφή με την αστυνομία, προκειμένου να ελέγχουμε τον αυτοπεριορισμό τους” γιατί όπως τόνισε “είναι πολύ σχετικός αυτός ο αυτοπεριορισμός σε άτομα που δεν έχουν αντιληφθεί την σπουδαιότητα αυτής της κατάστασης που ζει όλη η Ελλάδα εν μέσω εξελίξεων”. 

Εμφανώς ενοχλημένη, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κάνοντας λόγο για υγειονομική βόμβα σε μια περιοχή όπως η Μαγνησία που έχει χαμηλό ποσοστό κρουσμάτων εξήγησε ότι «χρειάζεται ατομική συνείδηση, γι’ αυτό ζήτησα την παρέμβαση εισαγγελέα». 

Σύμφωνα με δημοσίευμα tanea.gr οι καταγγελίες στην αστυνομία έγιναν από δικηγόρο του Βόλου και έρευνες για να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί έγιναν από ταξιδιωτικά πρακτορεία στον Βόλο ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά πως το ταξιδιωτικό γραφείο που βρίσκεται στον Βόλο και μετέφερε τους 20 στη Θεσσαλονίκη για να αναχωρήσουν για Τουρκία, δεν απαντά στα τηλέφωνα.

Αναλυτικά και η επιστολή που είχε στείλει προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και τον ΕΟΔΥ, με κοινοποίηση και στην Εισαγγελία Βόλου, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη:

«Παρά τις καθημερινές συστάσεις της Κυβέρνησης και παρά τα αυστηρά μέτρα πρόληψης και προστασίας του πληθυσμού της χώρας μας, από την ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες συνανθρώπων μας που παραβαίνουν επί της ουσίας τα όσα μέτρα έχετε εξαγγείλει.

Πενήντα άτομα-τριάντα από Θεσσαλονίκη και είκοσι από το Βόλο-βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία συμμετέχοντας σε οργανωμένη εκδρομή του τουριστικού πρακτορείου και επιστρέφουν σήμερα, Τρίτη 17-3-2020.

Με ορατό τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού, από τους συμμετέχοντες στη συγκεκριμένη εκδρομή, παρακαλώ όπως προχωρήσετε κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα, σε ενδελεχή και αυστηρό έλεγχο (ίσως να εξετάσετε και το ενδεχόμενο καραντίνας) με ότι αυτό συνεπάγεται, με στόχο την περιφρούρηση της υγείας όλων μας».

*Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ και ΤΑ ΝΕΑ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα