Διεθνή

7,2 Ρίχτερ στα σύνορα Ιράν-Ιράκ-164 νεκροί, 1600 τραυματίες

Ο απολογισμός των θυμάτων του σεισμού αυξήθηκε σε 164 νεκρούς και πάνω από 1.600 τραυματίες στην επικράτεια της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Parallaxi
72-ρίχτερ-στα-σύνορα-ιράν-ιράκ-164-νεκροί-1600-τ-253870
Parallaxi

Iσχυρή σεισμική δόνηση των 7,3 βαθμών, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο, που συγκλόνισε το Ιράκ σήμερα έγινε αισθητή σε αρκετές πόλεις του Ιράν. Όπως μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση, τουλάχιστον 8 χωριά υπέστησαν ζημιές, ενώ η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε κάποιες περιοχές. Σύμφωνα πάντως με έναν Ιρακινό αξιωματούχο, ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,5 βαθμών, ενώ έγινε αισθητός και στη Βαγδάτη. Το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο έκανε λόγο για μια σεισμική δόνηση 7,3 βαθμών με το επίκεντρό της να εντοπίζεται νοτιοδυτικα της πόλης Χαλάμπτζας κατά μήκος των συνόρων Ιράκ- Ιράν.

Ο απολογισμός των θυμάτων του σεισμού των 7,3 βαθμών ο οποίος σημειώθηκε στα σύνορα του Ιράκ και του Ιράν την Κυριακή, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στην ιρανική επαρχία Κερμανσάχ, αυξήθηκε σε 164 νεκρούς και πάνω από 1.600 τραυματίες στην επικράτεια της Ισλαμικής Δημοκρατίας, γνωστοποίησαν πριν απο λίγο οι αρχές. Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών επιβεβαίωσαν ότι οι περισσότεροι τραυματίες βρίσκονται στο Νταρμπαντιχάν, σε απόσταση 75 χιλιομέτρων ανατολικά της πόλης Σουλεϊμανίγια, στην ημιαυτόνομη περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα