Διεθνή

Α. Ναβάλνι: «Μπήκε στην τουαλέτα του αεροπλάνου και άρχισε να φωνάζει»

Η μαρτυρία συνεπιβάτιδας.

Parallaxi
α-ναβάλνι-μπήκε-στην-τουαλέτα-του-αερ-644911
Parallaxi

Αλεξέι Ναβάλνι

Μια γυναίκα βρέθηκε στο ίδιο αεροπλάνο με τον Αλεξέι Ναβάλνι, λίγο πριν ο τελευταίος χάσει τις αισθήσεις του, και μιλά γι’ αυτές τις στιγμές.

Η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε μάλιστα προσεγγίσει τον 44χρονο Ρώσο πολτικό για να φωτογραφηθούν μαζί, μέσα στην καμπίνα του αεροπλάνου.

Όπως είπε, περίπου 40 λεπτά μετά την απογείωση του αεροπλάνου, ο Ναβάλνι σηκώθηκε από το κάθισμά του, μπήκε στην τουαλέτα και «άρχισε να φωνάζει […] ούρλιαζε σαν φάλαινα».

«Μαζί με τον Αλεξέι ήταν ένας νέος άνδρας και μια νεαρή γυναίκα που του φώναζαν “μην κλείσεις τα μάτια σου Λέσα (σ.σ. το παρατσούκλι του Ναβάλνι). Πάρε ανάσα, πάρε ανάσα» είπε η γυναίκα.

Ο Ναβάλνι νοσηλεύεται μέχρι και αυτήν την ώρα σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο του Βερολίνου, όπου διακομίστηκε με ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο από τη Σιβηρία, το πρωί του Σαββάτου.   

Κατά το Spiegel, η ιατρική ομάδα που τον παρακολουθεί εξετάζει εξονυχιστικά όλα τα προσωπικά του αντικείμενα – μέχρι και την οδοντόβουρτσά του – προκειμένου να ανακαλύψει την ακριβή ουσία που πιθανότατα του προκάλεσε αυτή την απότομη κατάρρευση.

Ιατρικές πηγές, σημειώνουν πως αν ο Αλεξέι Ναβάλνι κατανάλωσε δηλητήριο, όσο περνούν οι ώρες γίνεται όλο και πιο δύσκολο να εντοπιστεί η ακριβής ουσία.

Υπενθυμίζεται ότι ο 44χρονο δικηγόρος είναι σφοδρός επικριτής του Κρεμλίνου και απασχολεί σήμερα την επικαιρότητα όχι ως στέλεχος της αντιπολίτευσης, αλλά ως πιθανό θύμα δολοφονικής επίθεσης με την υποψία της δηλητηρίασης. Πρόκειται για πληροφορίες που θα πρέπει να εξακριβωθούν.

Mε πληροφορίες από το Spiegel

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα