ActionAid: Εδώ, μέχρι ο κόσμος να γίνει πιο δίκαιος

Μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας που εντείνει τις παγκόσμιες ανισότητες, η ActionAid με μια νέα καμπάνια επικοινωνίας, καλεί το κοινό να μοιραστεί το όραμα της οργάνωσης για έναν κόσμο πιο δίκαιο. 

Parallaxi
actionaid-εδώ-μέχρι-ο-κόσμος-να-γίνει-πιο-δίκαι-680328
Parallaxi

Μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας που εντείνει τις παγκόσμιες ανισότητες, η ActionAid με μια νέα καμπάνια επικοινωνίας, καλεί το κοινό να μοιραστεί το όραμα της οργάνωσης για έναν κόσμο πιο δίκαιο. 

Συνειδητοποιώντας περισσότερο από κάθε άλλη φορά πόσο συνδεδεμένες είναι οι ζωές όλων μας, η ActionAid, η οργάνωση που δίνει τη δική της μάχη κατά της φτώχειας και της αδικίας, δηλώνει ότι θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους πιο αδύναμους κρίκους της κοινωνίας, καλώντας μας να δώσουμε το παρόν μέχρι ο κόσμος να γίνει πιο δίκαιος. Γιατί μόνο έτσι θα είναι βιώσιμος για όλες και όλους.

Σήμερα, υπολογίζεται ότι το 35% των γυναικών παγκοσμίως έχουν βιώσει σωματική ή σεξουαλική βία. 617 εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι δεν μαθαίνουν τα βασικά στο σχολείο. Μέχρι το τέλος του 2019, 79,5 εκ. άνθρωποι είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να βρουν ασφαλέστερο καταφύγιο, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, από το 2030 μέχρι το 2050 αναμένονται ετησίως επιπλέον 250.000 θάνατοι ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής.

Με τέσσερις πυλώνες δράσης, η οργάνωση εστιάζει σε κοινότητες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, στηρίζοντας τους πιο ευάλωτους, ασκεί πίεση στα κέντρα αποφάσεων ώστε να αλλάξουν οι πολιτικές και οι πρακτικές που διαιωνίζουν τη φτώχεια και την αδικία, επενδύει στην εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση, ενημερώνει και ευαισθητοποιεί τους πολίτες, καλώντας τους παράλληλα να ενώσουν τη φωνή τους με την οργάνωση για έναν πιο δίκαιο κόσμο.  

Όπως αναφέρει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης, Γεράσιμος Κουβαράς «θα είμαστε εδώ όσο θα υπάρχει αδικία. Θα είμαστε εδώ καταπολεμώντας τις βαθύτερες αιτίες της που βρίσκονται στην άνιση κατανομή των πόρων και της παγκόσμιας ισχύος, στις διακρίσεις και τις βαθιά ριζωμένες κοινωνικές αντιλήψεις που τις συνοδεύουν. Σε 46 χώρες του κόσμου, η ActionAid θα συνεχίσει να δουλεύει μαζί με τους ίδιους τους ανθρώπους που βιώνουν τις μεγαλύτερες ανισότητες και τον κοινωνικό αποκλεισμό, τις κοινότητές τους, τις οργανώσεις και τα κινήματα που τους στηρίζουν και όλους τους συνανθρώπους μας που στέκονται αλληλέγγυοι στο πλευρό τους». 

Από την πλευρά της η επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας, Συνηγορίας και Εκστρατειών της ActionAid, Ασπασία Κάκαρη, αναφέρει: «μέχρι σήμερα ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει την ActionAid μέσα από το πρόγραμμα της Αναδοχής, ένα πρόγραμμα που εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια έχει δημιουργήσει γέφυρες αλληλεγγύης ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και Κυπρίους Αναδόχους με συγκεκριμένα παιδιά στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική.  Ωστόσο, πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι χάρη στο πρόγραμμα Αναδοχής και τη δράση της οργάνωσης γενικότερα, δεν είναι μόνο τα εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά της Αναδοχής που είδαν τη ζωή τους να βελτιώνεται αλλά και ολόκληρες οι κοινότητές τους.

Γιατί η ActionAid όλα αυτά τα χρόνια είναι δίπλα στις γυναίκες, τους ηλικιωμένους, τις κοινότητες που πλήττονται από την κλιματική αλλαγή, τους ανθρώπους που αναγκάζονται τα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και σε όσους αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον και έναν κόσμο πιο δίκαιο. Μέσω της νέας καμπάνιας αυτής, με αφορμή τα πιο σημαντικά προβλήματα που μαστίζουν τις σύγχρονες κοινωνίες, η οργάνωση επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό μέσα από τη δράση της, σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα, για την καταπολέμηση των ανισοτήτων που σήμερα περισσότερο από ποτέ πλήττουν τον πλανήτη.»  

Η ActionAid είναι μια ανεξάρτητη διεθνής οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών. Στην Ελλάδα ξεκίνησε να δουλεύει το 1998 και το 2017 δημιούργησε στον Κολωνό ένα κέντρο στήριξης για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και κοινωνικό αποκλεισμό. Φέτος ξεκίνησε δράση και στη Θεσσαλονίκη, προωθώντας την απασχολησιμότητα και την ενεργό συμμετοχή των νέων στη ζωή της πόλης, μέσω της τέχνης και του εθελοντισμού.

*Πηγές στατιστικών: UNWOMEN, UNICEF, UNHCR, WHO

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα