Επικαιρότητα

Αδήλωτα τετραγωνικά: Ανοιχτή η πλατφόρμα — Με 4 κλικ οι διορθώσεις

Απλά και εύκολα χωρίς ουρές στα γκισέ.

Parallaxi
αδήλωτα-τετραγωνικά-ανοιχτή-η-πλατφό-492783
Parallaxi
Εικόνα: Ελπίδα Νικολαΐδου

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα – Με τέσσερις κινήσεις οι διορθώσεις — Όσα πρέπει να ξέρετε

Να δηλώσουν τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους γρήγορα και απλά, από όπου κι αν βρίσκονται, χωρίς να χρειάζεται να ταλαιπωρούνται στα γκισέ έχουν από χθες οι πολίτες γλιτώνοντας πρόστιμα και αναδρομικές επιβαρύνσεις της τελευταίας 5ετίας στους δήμους.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος άνοιξε χθες και η προθεσμία υποβολής διόρθωσης των τετραγωνικών λήγει στις 31 Μαρτίου. Η ρύθμιση αφορά κάθε είδους ακίνητο, δηλαδή διαμερίσματα, μονοκατοικίες, γραφεία, αποθήκες, βοηθητικούς χώρους και ακίνητα ηλεκτροδοτούμενα ή μη, είτε έχουν τακτοποιηθεί είτε όχι.

Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα γίνεται μέσω των κωδικών TAXISnet του κάθε πολίτη, χωρίς να χρειάζεται κανένα άλλο έγγραφο, δικαιολογητικό ή πιστοποιητικό.

Πώς θα μπείτε στην εφαρμογή

  1. Μέσω της ιστοσελίδας της ΚΕΔΕ
  2. Tου υπουργείων Εσωτερικών 
  3. της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων
  4. και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης 

Τα 4 βήματα της διαδικασίας – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Με την είσοδο στην πλατφόρμα, η εφαρμογή θα αποτυπώνει στον ιδιοκτήτη το Ε9 και τα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων που έχει στην κατοχή του. Στη φάση αυτή ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να αλλάξει κάτι.

Με το επόμενο κλικ θα εμφανίζονται οι αριθμοί παροχής της ΔΕΗ για κάθε ακίνητο, οι οποίοι επίσης υπάρχουν στο Ε9. Ούτε σε αυτό το βήμα ο πολίτης χρειάζεται να κάνει κάποια ενέργεια.

Στο τρίτο βήμα, ο ιδιοκτήτης επιλέγει ένα από τα ακίνητα που υπάρχουν στο Ε9. Αυτομάτως η πλατφόρμα θα βγάζει έναν αριθμό που θα δείχνει τη διαφορά ανάμεσα στα δηλωμένα τετραγωνικά και εκείνα βάσει των οποίων γίνεται χρέωση. Το μόνο που έχει να κάνει ο ιδιοκτήτης είναι είτε να αποδεχθεί αυτήν τη διαφορά είτε να την αλλάξει προς τα πάνω.

Αποδεχόμενος αυτήν τη διαφορά έχει ήδη υποβάλει την αίτηση περί ανακριβούς δήλωσης τετραγωνικών μέτρων για το συγκεκριμένο ακίνητο. Στη συνέχεια, εφόσον διαθέτει και άλλα ακίνητα, τα επιλέγει ένα- ένα και ακολουθεί την ίδια διαδικασία αποδεχόμενος τη διαφορά των τετραγωνικών.

Ιnfo: Δείτε το βίντεο με τη λειτουργία της εφαρμογής

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα