Διεθνή

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν δεν αφήνουν τις εργαζόμενες γυναίκες εκτός σπιτιού

«Πρόκειται για προσωρινά μέτρα» σημείωσε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, αλλά δεν διευκρινίζει πότε θα αρθούν.

Parallaxi
αφγανιστάν-οι-ταλιμπάν-δεν-αφήνουν-τι-801877
Parallaxi
Εικόνα Twitter

Σύμφωνα με τις δηλώσεις εκπροσώπου των Ταλιμπάν στο BBC, οι εργαζόμενες γυναίκες στο Αφγανιστάν θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι μέχρι να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα που θα διασφαλίζουν την προσωπική τους ασφάλεια. «Πρόκειται για προσωρινά μέτρα» έσπευσε να διευκρινίσει ο Zabihullah Mujahid, χωρίς ωστόσο να δίνει κάποιο σαφές χρονοδιάγραμμα για την άρση του εν λόγω μέτρου.

«Οι άντρες των δυνάμεων ασφαλείας μας δεν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι σχετικά με το πώς να διαχειρίζονται τις γυναίκες – ούτε στο πώς να τις απευθύνουν το λόγο» είπε ο Mujahid σε συνέντευξη Tύπου που έγινε στην Καμπούλ. «Μέχρι να έχουμε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας θα πρέπει να ζητήσουμε από τις γυναίκες να παραμείνουν στο σπίτι» πρόσθεσε.

Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Μισέλ Μπατσελέτ, δήλωσε την Τρίτη ότι τα δικαιώματα των γυναικών αποτελούν «θεμελιώδη κόκκινη γραμμή».

«Οι γυναίκες θα έχουν ελευθερίες φορώντας χιτζάμπ»

Μιλώντας στο MEGA άλλος εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Δρ Σουάιλ Σαχίν, αναφέρθηκε στο ρόλο των γυναικών καθώς και στο ποια θα είναι η θέση τους στην κοινωνία που θέλουν να φτιάξουν, σε μια προσπάθεια, να ωραιοποιήσει την κατάσταση καθώς οι μέχρι σήμερα πράξεις των Ισλαμιστών δεν συνάδουν με τα όσα ισχυρίζονται.

«Θα έχουν όλα τα δικαιώματα πρόσβασης στην εκπαίδευση, στην εργασία. Η μόνη αλλαγή που θα προκύψει θα είναι η χρήση του χιτζάμπ. Θα πρέπει να φοράνε το χιτζάμπ. Θα έχουν τα ίδια δικαιώματα, όπως οι γυναίκες στις υπόλοιπες χώρες. Το ίδιο θα συμβεί και στη δική μας χώρα» τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε:

Πηγή: In.gr

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα