Top

Αυξάνονται οι εισαγωγές περιστατικών κορονοϊού στα νοσοκομεία

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Parallaxi
αυξάνονται-οι-εισαγωγές-περιστατικώ-539785
Parallaxi

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Τρομάζει τους επιστήμονες η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε ανεμβολίαστους πολίτες ηλικίας από 40 έως 60 ετών που απειλούνται από σοβαρή νόσο. Σε αυτές τις ηλικίες το ποσοστό εμβολιασμού είναι μόλις 65% που σημαίνει ότι ένας στους τρεις κινδυνεύει να κολλήσει και να νοσήσει.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του καθηγητή πνευμονολογίας, Νίκου Τζανάκη στον ΣΚΑΪ ο οποίος εκτίμησε ότι σε αυτό το κύμα της πανδημίας ο κορωνοϊός θα επισκεφθεί τους πάντες, «μηδενός εξαιρουμένου εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους».

«Το εμβόλιο προστατεύει σε μεγάλο βαθμό από τη μόλυνση. Αν έρθετε σε επαφή δεν θα μολυνθείτε, εάν δε μολυνθείτε έχετε 100% πιθανότητα υπέρ σας να μην πάθετε κριτική σοβαρή νόσο, πνευμονία του ιού, νοσηλεία διασωλήνωση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η ραγδαία εξέλιξη του τέταρτου κύματος της πανδημίας, οφείλεται στην κυρίαρχη πλέον και στη χώρα μας μετάλλαξη Δέλτα. Τις τελευταίες μέρες πάντως καταγράφεται ύφεση της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων.

Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

«Καμπανάκι» για το ΕΣΥ συνιστά η αύξηση των νοσηλειών λόγω κορωνοϊού, καθώς οι κλίνες στα νοσοκομεία αρχίζουν και πάλι να γεμίζουν.

Πάνω από 1.000 άτομα νοσηλεύονται ήδη σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς αυξήθηκαν σε 130.

Στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, την περασμένη εβδομάδα έγιναν 5 εισαγωγές ασθενών με Covid, ενώ σήμερα με το τέλος της εφημερίας οι εισαγωγές είχαν φτάσει τις 25.

Αντίστοιχη τάση παρατηρείται και στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. «Παρατηρήσαμε αύξηση των εισαγωγών κατά 30 -40 και 50% των εισαγωγών από εφημερία σε εφημερία. έχουν διπλασιαστεί οι εισαγωγές σε σχέση με πριν από 20- 25 ημέρες. Τις περισσότερες φορές άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί», δήλωσε ο Δημήτρης Πιστόλας, Διευθυντής Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Ευαγγελισμού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στο νοσοκομείο Σωτηρία τον Ιούνιο η πληρότητα στις κλίνες covid άγγιζε το 30% ενώ τις τελευταίες ημέρες το ποσοστό εκτοξεύτηκε στο 100%.

ΠΟΕΔΗΝ: Αντίθετη με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών- Προαναγγέλλει κινητοποιήσεις

Την αντιθεσή της στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά της Covid-19, του υγειονομικού προσωπικού, εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), προαναγγέλοντας κινητοποιήσεις και προσφυγή στα δικαστήρια.

“Αιτία πολέμου είναι η εφαρμογή αυτού του νόμου”, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ που αποφάσισε την Τρίτη 27 Ιουλίου, συγκέντρωση συνδικαλιστικών στελεχών στις 11πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας, κατάθεση προσφυγής σε κάθε αρμόδιο Δικαστήριο, κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τον Αυγουστο με πανελλαδική κινητοποίηση στο πλαίσιο στάσης εργασίας 10πμ – 15μμ στις 26 Αυγούστου. Παράλληλα καλεί τους νοσηλευτές εμβολιασμένους και μη να μην κοινοποιήσουν στις υπηρεσίες πιστοποιητικό εμβολιασμού ή φυσικής νόσησης.

“Η απόφαση αυτή μας στοχοποιεί. Μας κουνάει το δάκτυλο η κυβέρνηση χωρίς μέχρι σήμερα να έχει επιλύσει κανένα από τα κλαδικά μας αιτήματα”, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ. Προσθέτει ότι “από την πρώτη στιγμή δήλωσε δημόσια και θα συνεχίσει να δηλώνει υπέρμαχος της εμβολιαστικής κάλυψης του συνόλου του πληθυσμού της χώρας” και “αποτέλεσμα της θετικής της στάσης, σε συνάρτηση με το αίσθημα ευθύνης, που διαθέτει ο κλάδος των υγειονομικών, είναι ο μαζικός, σχεδόν καθολικός εμβολιασμός των υγειονομικών σε ποσοστό 90% (συνυπολογίζοντας όσους διαθέτουν φυσική ανοσία)”.

Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι “το μέτρο του υποχρεωτικού επί ποινή αναστολής της εργασιακής σχέσεως εμβολιασμού των υγειονομικών αποτελεί ένα εξαιρετικά ανάλγητο μέτρο, στερούμενο παντελώς επιστημονικής τεκμηρίωσης για την αναγκαιότητα του”, και “η Πολιτεία οφείλει να σέβεται την διαφορετικότητα της άποψης ή τους φόβους που εκφράζονται από όλους εκείνους που αρνούνται τον εμβολιασμό, ως έκφραση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της προσωπικότητας κάθε πολίτη”.

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τις διατάξεις της υποχρεωτικότητας και τον υπουργό Υγείας να αναζητήσει τις λύσεις εκείνες, που με πειθώ θα αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

ΕΟΔΥ: Πάνω από 2.800 νέα κρούσματα – 130 διασωληνωμένοι

«Συναγερμός» για την εξάπλωση της «Δέλτα» – Ποιες περιοχές είναι μια «ανάσα» από το κόκκινο

Σε κατάσταση συναγερμού τίθενται και πάλι νησιά και πόλεις, καθώς κρούσματα και νοσηλείες αυξάνονται ραγδαία. Νέα μέτρα τοπικού χαρακτήρα ενδέχεται να εφαρμοστούν σε πολλές περιοχές, με τη μάσκα να επιστρέφει υποχρεωτικά στα σοκάκια των νησιών.

Μετά από μήνες Πιερία, Καρδίτσα, Αχαία και Κόρινθος ανεβαίνουν επίπεδο επικινδυνότητας, ενώ πλέον ολόκληρη η Κρήτη βρίσκεται σε αυξημένη επιτήρηση καθώς μετά το Ηράκλειο και Ρέθυμνο, Λασίθι και Χανιά κατακτήθηκαν από την παραλλαγή «Δέλτα».

Το πρώτο καμπανάκι κινδύνου ήχησε όμως και για τη Θεσσαλονίκη.

Συναγερμός στα νησιά

Τα κύματα των τουριστών σε συνδυασμό με τη χαλάρωση των μέτρων έφεραν πολλά νησιά ένα βήμα το κόκκινο.

Ειδικότερα καθημερινά καταγράφονται δεκάδες κρούσματα σε : Ζάκυνθο, Λέρο, Κέρκυρα

Κω, Λέσβο, Σίφνο, Σέριφο , Μήλο , Αντίπαρο και Ρόδο.

Τα μέτρα στη Μύκονο και η αύξηση των τεστ οδήγησαν στα 2 τεστ την εβδομάδα

Τα πρόσφατα περιοριστικά μέτρα lockdown, που επιβλήθηκαν στη Μύκονο και θα είναι σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα αλλά και η αύξηση κρουσμάτων σε ορισμένες τουριστικές περιοχές είναι ένας από τους λόγους που καλούνται να κάνουν διπλά τεστ την εβδομάδα οι ανεμβολίαστοι υπάλληλοι ξενοδοχείων και εστιατορίων.

Η εφαρμογή του μέτρου σε ολόκληρη την επικράτεια έρχεται μια εβδομάδα αφού είχε εφαρμοστεί σε 6 τουριστικές περιοχές που είχαν χαρακτηριστεί πορτοκάλι καθώς τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα αυξάνονται καθημερινά.

Με πληροφορίες από Mega, skai.gr, ethnos.gr

Νοσοκομείο Πατρών- Πρώην εργαζόμενος: Προτίμησα να παραιτηθώ από το να κάνω το εμβόλιο

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα