Featured

Αυξημένη η κίνηση και σήμερα στο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας

Σήμερα σε διάφορα σημεία του πανηγυριού στην Άνω Τούμπα

Νίκος Γκάγιας
αυξημένη-η-κίνηση-και-σήμερα-στο-πανηγ-627858
Νίκος Γκάγιας

Αυξημένη προσέλευση κόσμου για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στην Άνω Τούμπα νωρίς το απόγευμα. Παρ’ όλο που οι επιχειρηματίες τηρούν τις αποστάσεις ανάμεσα στους πάγκους τους, οι περισσότεροι πολίτες συνωστίζονται και αμελούν τα μέτρα.

Εντύπωση προκαλεί πως η χρήση της μάσκας γίνεται από ελάχιστους εκ των εργαζόμενων και των ανθρώπων που κάνουν την βόλτα τους. Οι περισσότεροι είτε δεν την φορούν είτε την έχουν ως διακοσμητικό, υποστηρίζοντας πως είναι σε υπαίθριο χώρο και πως η χρήση της γίνεται μόνο απ’ όσους νοσούν από κάτι και δεν θέλουν να το μεταδώσουν. Αντίθετα, όσοι είναι υγιείς, η χρήση της μάσκας μπορεί να καταλήξει επικίνδυνη καθώς όπως επεσήμαναν : «Αν δεν έχεις κάτι και την φοράς αναπνέοντας 1-2 ώρες, να γίνει υγρή και να κολλάει πάνω σου, έτσι πιο εύκολα θα κολλήσεις».

Όσον αφορά την πραγματοποίηση του πανηγυριού, οι περισσότεροι επιχειρηματίες των πάγκων δηλώνουν πως εύλογα υλοποιήθηκε και ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις αποτελούν το μοναδικό τους εισόδημα. Ενώ υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν πως ίσως είναι λάθος που πραγματοποιήθηκε γιατί ο χώρος είναι συγκεκριμένος και μ’ αυτό τον τρόπο δεν μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα και να ελεγχθεί ο αριθμός του κόσμου που θα βρεθεί εκεί. Παρ’ όλα αυτά η πλειονότητα του κόσμου φοβάται για τον covid-19, κυρίως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες.

Θετικό σημείο αποτελεί το γεγονός πως μέχρι νωρίς το απόγευμα δεν υπήρχε συνωστισμός στα τραπεζοκαθίσματα που έχουν τοποθετηθεί στην αλάνα της Τούμπας από τους επιχειρηματίες των καντινών, οι οποίοι είχαν τοποθετήσει τα τραπέζια σύμφωνα με τις απαραίτητες αποστάσεις. Σημειώνεται επίσης, πως υπήρχε παρουσία αστυνομίας έξω από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας. Οι εικόνες της parallaxi είναι τραβηγμένες λίγο μετά τις 19:00.

Το πανηγύρι πραγματοποιείται με την άδεια του δήμου Θεσσαλονίκης που σε αντίθεση με άλλους δήμους που ακύρωσαν παρόμοιες εκδηλώσεις έδωσε την άδεια να πραγματοποιηθεί.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα