Top

Αυστρία: Ο αρχηγός της άκρας δεξιάς έδειξε δημόσια πιστοποιητικό απουσίας αντισωμάτων

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού παγκοσμίως.

Parallaxi
αυστρία-ο-αρχηγός-της-άκρας-δεξιάς-έδε-648530
Parallaxi

mask

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού παγκοσμίως

Ο αρχηγός της αυστριακής άκρας δεξιάς, ο Χέρμπερτ Κικλ, εμφανίσθηκε στην τηλεόραση κραδαίνοντας ένα πιστοποιητικό που αποδεικνύει ότι δεν έχει αντισώματα στην Covid-19, για να κόψει τις φήμες που τον θέλουν να έχει εμβολιαστεί «μυστικά».

Ακραιφνής αντιεμβολιαστής, ο αρχηγός του Αυστριακού Κόμματος της Ελευθερίας (FPÖ), κάλεσε τους δημοσιογράφους για να αποκρούσει αυτό που χαρακτήρισε «μετωπική επίθεση κατά της αξιοπιστίας του», τον «θόρυβο» που δημιούργησε ένας «πολιτικός του αντίπαλος» διαδίδοντας ότι εμβολιάσθηκε μυστικά, προδίδοντας αυτό που διαλαλεί δημόσια εδώ και μήνες, δηλαδή την αντιεμβολιαστική του «θέση». Θεωρώντας το απαράδεκτο, κατέθεσε μήνυση κατά του προσώπου που θεωρεί υπεύθυνο.

Και για να αποκαταστήσει την …αξιοποπρέπειά του, ο Χέρμπερτ Κικλ, που έχει χρηματίσει υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο που τον δείχνει να δίνει δείγμα αίματος και στην συνέχεια τον γιατρό που πιστοποιεί την απουσία αντισωμάτων…Αντίγραφο του πιστοποιητικού διανεμήθηκε στους δημοσιογράφους.

«Πολεμώ το σύστημα της κάστας που εγκαθιδρύθηκε στην Αυστρία εξαιτίας του κορωνοϊού…Τώρα, έχουμε βάλει πιο ψηλά τους εμβολιασμένους που κυριαρχούν απέναντι στους ανεμβολίαστους, που στερούνται ελευθεριών»…

Η Αυστρία σκληραίνει προοδευτικά το καθεστώς του πράσινου πάσου που ισχύει από την άνοιξη. Από τις αρχές του Οκτωβρίου, μόνο οι εμβολιασμένοι και οι αναρρώσαντες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε στάδια και αίθουσες θεαμάτων στην Βιέννη.

Οι ανεμβολίαστοι δεν θα έχουν πρόσβαση, ακόμη και αν παρουσιάσουν αρνητικό τεστ.

Ιταλία: Από τις 15 Οκτωβρίου οι δημόσιοι υπάλληλοι επιστρέφουν στα γραφεία τους, σταματά η εξ αποστάσεως εργασία

Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης Ντράγκι, από τις 15 Οκτωβρίου οι Ιταλοί δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να επιστρέψουν στο γραφείο τους. Προς το παρόν, τουλάχιστον, ολοκληρώνεται η φάση της εξ αποστάσεως απασχόλησης.

Η απόφαση θα ισχύσει την ίδια μέρα κατά την οποία θα γίνει υποχρεωτική χρήση της πράσινης κάρτας εμβολιασμένου, για 23 εκατομμύρια εργαζόμενους.

Παράλληλα, η κυβέρνηση Ντράγκι έκανε γνωστό ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, 320 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι σε σύνολο 3,2 εκατομμυρίων, δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί.

“Οι δημόσιοι υπάλληλοι γυρίζουν στα γραφεία τους, για να συνοδεύσουμε τη γενικότερη επιστροφή των πολιτών στην καθημερινότητα, διότι έχουν δικαίωμα να ξαναρχίσουν να ζουν”, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Ρενάτο Μπρουνέτα.

Για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που το επιθυμούν η εξ αποστάσεως εργασία θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι το τέλος του έτους. Μέχρι τη λήξη, δηλαδή, της εθνικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, λόγω κορονοϊού.

Ρωσία: Η Ρωσία ανακοίνωσε νέο αριθμό ρεκόρ 828 θανάτων και 21.379 νέα κρούσματα

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 828 θάνατοι από την COVID-19, αριθμός που υπερβαίνει τον χθεσινό αριθμό ρεκόρ των 820 θανάτων, συνιστώντας νέο αριθμό ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας.

Συνολικά από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί 202.273 θάνατοι, ενώ για τέταρτη μέρα οι θάνατοι υπερβαίνουν καθημερινά τους 800.

Ο αρμόδιος κυβερνητικός φορέας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ανακοίνωσε επίσης ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 21.379 νέα κρούσματα του κοροναϊού, ελαφρώς μειωμένα σε σχέση με τα 21.438 κρούσματα που είχαν καταγραφεί την Πέμπτη.

ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν δηλώνει ότι η αναμνηστική δόση του εμβολίου θα είναι δωρεάν και εύκολα προσβάσιμη

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Παρασκευή ότι οι αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου για την προστασία από τον κορωνοϊό θα χορηγούνται δωρεάν και θα είναι εύκολα προσβάσιμες, σημειώνοντας ότι ο ίδιος θα κάνει την αναμνηστική δόση το συντομότερο δυνατόν.

Σε δηλώσεις του στον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν είπε επίσης ότι 60 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι πλέον επιλέξιμοι για την αναμνηστική δόση, τα 20 εκατομμύρια μεταξύ αυτών σήμερα.

Βραζιλία: Ο γιος του προέδρου Μπολσονάρου και δύο μέλη της κυβέρνησής του διαγνώστηκαν θετικοί στην Covid-19

Ο γιος του προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, και δύο μέλη της κυβέρνησής του ανακοίνωσαν σήμερα πως διαγνώστηκαν θετικοί στην Covid-19, ανεβάζοντας σε τέσσερις τον αριθμό των στενών βοηθών που διαγνώστηκαν θετικοί μετά το ταξίδι του ακροδεξιού ηγέτη στα Ηνωμένα Έθνη.

Η υπουργός Γεωργίας Τερέζα Κριστίνα, ο γενικός εισαγγελέας Μπρούνο Μπιάνκο, και ο γερουσιαστής Εντουάρντο Μπολσονάρου, επιβεβαίωσαν τις διαγνώσεις τους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή των εκπροσώπων τους στα ΜΜΕ.

Τα νέα έρχονται τρεις ημέρες αφότου ο υπουργός Υγείας Μαρσέλο Κεϊρόγκα, ανακοίνωσε πως διαγνώστηκε θετικός, ενώ βρισκόταν σε ταξίδι στη Νέα Υόρκη, με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο Βραζιλιάνος υπουργός Υγείας, έχει παραμείνει στις ΗΠΑ σε καραντίνα.

Ο Εντουάρντο Μπολσονάρου, συμμετείχε επίσης στην αποστολή του πατέρα του στη Νέα Υόρκη. Έγραψε σε μήνυμα στο Twitter ότι διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19, προσθέτοντας πως έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Η υπουργός Γεωργίας, η οποία δεν είχε ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε τη διάγνωσή της μία εβδομάδα μετά τη συνάντηση με υπουργούς της G20 στην Ιταλία.

“Διαγνώστηκα θετική στην #Covid19. Είμαι καλά. Ακύρωσα όλες τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις και θα παραμείνω σε απομόνωση την περίοδο που ορίζεται από τις ιατρικές οδηγίες”, έγραψε σε τουίτ. Η υπουργός είχε εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

Το γραφείο τύπου του Μπιάνκο ανέφερε πως είναι ασυμπτωματικός και βρίσκεται σε αυτοαπομόνωση, προσθέτοντας πως είχε κάνει την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ

Δείτε επίσης:

ΜΕΛΕΤΗ: Πόσα αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια mRNA

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα