Ελλάδα

Αυτός ήταν ο άτυχος πιλότος του μαχητικού αεροσκάφους

Βαρύ πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον 34χρονο αδικοχαμένο πιλότο.

Parallaxi
αυτός-ήταν-ο-άτυχος-πιλότος-του-μαχητι-310917
Parallaxi

Τραγική κατάληξη είχε η αναζήτηση του μαχητικού αεροσκάφους μιράζ ανοιχτά της Σκύρου σήμερα το μεσημέρι, καθώς νεκρός εντοπίστηκε ο πιλότος του μετά από τις εκτενείς έρευνες.

Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε μέσω twitter ο Πάνος Καμμένος.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο άτυχος άνδρας δεν πρόλαβε να τραβήξει το κάθισμά του και να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός αυτόματης εγκατάλειψης.

Ο πιλότος του μοιραίου Mirage 2000-5 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας που έχασε τη ζωή του ήταν ο 34χρονος Γιώργος Μπαλταδώρος. Υπηρετούσε στην 331η Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τανάγρα και σύμφωνα με πληροφορίες από την τηλεόραση του Epsilon ήταν πατέρας δύο παιδιών, 6 και 8 ετών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας αναφέρει:

«Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στην φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου. Συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος».

Διαβάστε σχετικά: Όταν ο αδικοχαμένος πιλότος Γιώργος Μπαλταδώρος μιλούσε σε εκπομπή της ΕΡΤ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα