Διεθνή

Αγιά Σοφιά: “Διπλής όψης καταστροφή” – Νέες φθορές στην Αυτοκρατορική Πύλη

Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Parallaxi
αγιά-σοφιά-διπλής-όψης-καταστροφή-8211-944407
Parallaxi

Όπως ισχυρίζεται ο Τούρκος αρχαιολόγος Ömer Faruk Yavaşçay, επισκεπτόμενος την Αγιά Σοφιά, εντόπισε διπλής όψης καταστροφή στην πόρτα ακριβώς κάτω από το μωσαϊκό προσφοράς των Αυτοκρατόρων και ανάρτησε φωτογραφίες και εικόνες της καταστροφής στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Σήμερα, συνάντησα ένα άλλο πολύ θλιβερό θέαμα στην Αγία Σοφία. Δυστυχώς, και πάλι, βρήκα φθορές διπλής όψης στην πόρτα ακριβώς κάτω από το μωσαϊκό της προσφοράς των αυτοκρατόρων. Τράβηξα φωτογραφίες και βίντεο για να τεκμηριώσω αυτή την κατάσταση», επισημαίνει ο αρχαιολόγος από την Κωνσταντινούπολη.

Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Η φιλο-κυβερνητική ιστοσελίδα “Haber7” επιτίθεται στην αποκάλυψη της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας “Cumhuriyet”, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι η εφημερίδα κατηγορεί τους μουσουλμάνους για φθορές, δημοσιεύοντας φωτογραφίες από την κατεστραμμένη πόρτα της Αγίας Σοφίας, ενώ τονίζει ότι αυτές έχουν προκληθεί από χριστιανούς τουρίστες.

Καθησυχαστική ωστόσο, ως προς το θέμα, υπήρξε η Γενική Διεύθυνση Βακουφίων η οποία σε ανακοίνωσή της, που δημοσιεύεται στον Τύπο, κάνει λόγο για συνεχή παρακολούθηση και επίβλεψη των επισκεπτών του τεμένους, επισημαίνοντας ότι αυτό γίνεται από 160 κάμερες και 81 φύλακες οι οποίοι εργάζονται γι’ αυτό το σκοπό 24 ώρες το 24ωρο. Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο τέμενος εργάζονται τόσο μονάδες της τουριστικής αστυνομίας όσο και των ειδικών επιχειρήσεων και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα ασφαλείας, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα