Ελλάδα

«Αγόρια στο ντους»: Στα κάγκελα οι γονείς για την προβολή σε Δημοτικό σχολείο

Το τρέιλερ της επίμαχης ταινίας που φέρεται να προβλήθηκε σε σχολείο της Αθήνας.

Parallaxi
αγόρια-στο-ντους-στα-κάγκελα-οι-γονε-1011548
Parallaxi

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει μία καταγγελία, σύμφωνα με την οποία μια δασκάλα φέρεται να πρόβαλε ταινία με ερωτικές περιπτύξεις 12χρονων αγοριών στους μαθητές ηλικίας 10 ετών δημοτικού σχολείου της Αθήνας.

Ειδικότερα, την καταγγελία έφερε στο φως η εφημερίδα «Δημοκρατία», αναφέροντας ότι η εν λόγω δασκάλα έβαλε στους μαθητές να δουν την ταινία «Αγόρια στο ντους» πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι γονείς ενός αγοριού διαπίστωσαν πως υπήρχε έντονη αλλαγή στη συμπεριφορά του, καθώς είχε μπερδευτεί από όσα είχε δει στην ταινία. Το παιδί τους αποκάλυψε τι είχε γίνει και έτσι η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Η υπόθεση προκάλεσε την έντονη αντίδραση των γονέων των μαθητών, οι οποίοι δηλώνουν σοκαρισμένοι και διαμαρτυρήθηκαν για την αντιπαιδαγωγική μορφή της ταινίας, καθώς και την υποβολιμαία προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας σε ανήλικα παιδιά.

Επίσης, μιλώντας στην εφημερίδα επεσήμαναν ότι η προβολή της ταινίας έγινε χωρίς την παραμικρή διεπιστημονική προσέγγιση ή την προηγούμενη πληροφόρησή τους «για τέτοιου είδους ευαίσθητα, καίρια και ακανθώδη ζητήματα».

Οι καταγγέλλοντες ζήτησαν διαμέσου του δικηγόρου Αθηνών Χαράλαμπου Β. Κατσιβαρδά, με εξώδικη όχληση διαμαρτυρία προς τον διευθυντή του σχολείου, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και το υπουργείο, να γνωστοποιήσει κατά πόσο η ταινία αυτή «καθίσταται εκπαιδευτικώς εγκεκριμένη και παιδαγωγικώς συμβατή εκ του υπουργείου Παιδείας».

Τέλος, ζήτησαν να ελεγχθεί πειθαρχικά η πρωτοβουλία της δασκάλας για την προβολή τέτοιου είδους ταινίας.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα