Διεθνή

Αγρότης στην Αριζόνα βρήκε θαμμένες επιστολικές ψήφους στο χωράφι του

Πραγματοποιούνται έρευνες καθώς υπάρχει πιθανότητα να έχουν κλαπεί περισσότερες από όσα βρέθηκαν

Parallaxi
αγρότης-στην-αριζόνα-βρήκε-θαμμένες-ε-680773
Parallaxi
Στιγμιότυπο Facebook

Περισσότερες από μια ντουζίνα επιστολικές ψήφοι εκλάπησαν από γραμματοκιβώτια ψηφοφόρων στην Αριζόνα, οι οποίες βρέθηκαν σε χωράφι την προηγούμενη εβδομάδα.

Για το γεγονός έχουν ξεκινήσει έρευνα οι αρχές της αμερικανικής πολιτείας, όπως ανακοίνωσε και το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Αριζόνα.

Εργαζόμενος σε αγρόκτημα βρήκε μια στοίβα από σφραγισμένες επιστολικές ψήφους την Παρασκευή και το ανέφερε στην αστυνομία του Γκλέντεϊλ, το οποίο δημοσίευσε στο Facebook τον αγρότη Μπρέιαν Ρουίζ, που βρήκε 18 ψηφοδέλτια «κάτω από σκυρόδεμα και βράχους».

Η αστυνομία δηλώνει πως ο Ρουίζ «έκανε το σωστό επιστρέφοντας τα ψηφοδέλτια προσπαθώντας να διασφαλίσει ότι όλοι όσοι ήθελαν να ψηφίσουν νωρίς θα μπορούσαν να το κάνουν», με τους αξιωματούχους να δηλώνουν πως η κλοπή έγινε από μεμονωμένα γραμματοκιβώτια.

Η παράδοση των ψηφοδελτίων έγινε με συνοδεία αστυνομικού και δύο πρακτόρων του γενικού εισαγγελέα ενώ υπάρχουν υποψίες να έχουν κλαπεί ακόμα περισσότερα ψηφοδέλτια.

«Το κίνητρο για κλοπή των ψήφων είναι προς το παρόν άγνωστο», ανέφερε το Δ.Σ. «Αυτή τη στιγμή, η έρευνα συνεχίζεται και δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις».

ΠΗΓΗ: vradini.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα