Ελλάδα

Αιχμές Γεννηματά και Καμίνη για την αποχώρηση Βενιζέλου

Τι δήλωσαν για την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ.

Parallaxi
αιχμές-γεννηματά-και-καμίνη-για-την-απ-450731
Parallaxi

Δηλώσεις μετά την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματά και ο Γιώργος Καμίνης.

Τη λύπη της για την απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να αποχωρήσει από το ΚΙΝΑΛ εξέφρασε σήμερα το πρωί η Φώφη Γεννηματά.   

«Λυπάμαι για την απόφαση του Βαγγέλη Βενιζέλου. Θα μπορούσε να προσφέρει πολλά και σημαντικά από οποιαδήποτε θέση. Οι απόντες απ’ αυτή τη μάχη δυναμώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε η ίδια καθώς έβγαινε από το εκλογικό κέντρο από το οποίο ψήφισε.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε αν προσφέρθηκε στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κάποια θέση στα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ, απάντησε:«Σε όποια περιφέρεια ήθελε με σταυρό», συμπλήρωσε.

Πάντως, ο Γιώργος Καμίνης είπε πως δεν κρίνονται όλα από το τι θα κάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πως δεν γνώριζε ότι η Φώφη Γεννηματά θα τον τοποθετούσε επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

«Δεν το είχα σκεφτεί και δεν το είχα συζητήσει, η μέριμνά μου ήταν οι ευρωεκλογές», είπε ο Γιώργος Καμίνης σε σχετική ερώτηση και υπογράμμισε ότι ήταν μεγάλη έκπληξη.

«Δεν παραιτούμε από θέσεις ευθύνης τόσο σημαντικές, μου ανετέθη αυτή η θέση και θα το πάω μέχρι τέλος γιατί αυτό έχω μάθει να κάνω στη ζωή μου» ανέφερε ο κ Καμίνης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ακόμη, σημείωσε ότι η κίνηση της κας Γεννηματά αποβλέπει στο να επανασυνδεθούμε με αυτό το υπόγειο ρεύμα των 212.000 ανθρώπων που μας ψήφισαν την περασμένη Κυριακή και προέκριναν ένα άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ. Στα θετικά των ευρωεκλογών ανέφερε ότι ήταν η ήττα της ακροδεξιάς καθώς αν συνεχιζόταν η ανοδική της τάση θα είχαμε τρίτη διερευνητική εντολή στα χέρια της Χρυσής Αυγής. Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα της ΝΔ εμείς έχουμε τον χώρο μας και σε αυτόν πάμε να κυριαρχήσουμε. «Είμαστε ένα σοσιαλιστικό κεντροαριστερό κόμμα αρχών» τόνισε επίσης.

«Στον δήμο της Αθήνας ο ΣΥΡΙΖΑ δεν με βοήθησε καθόλου, δεν συνεργάστηκα καθόλου μαζί του, αντιθέτως συγκρούστηκα και με αυτόν και με τη δεξιά», είπε  για τα σενάρια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπογράμμισε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει αυτόνομη πορεία και δεν πρόκειται να γίνει συμπλήρωμα κανενός.

Τέλος, δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι όλα κρίνονται από την παραμονή η την αποχώρηση του κ. Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ.

Χθες, λίγο μετά την ανακοίνωση από τη Φώφη Γεννηματα, με μια λιτή δήλωση ο Γιώργος Καμίνης σχολίασε: «Η ευθύνη που επωμίζομαι είναι μεγάλη. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την ενίσχυση και διεύρυνση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, ώστε σύντομα να ξαναγίνει κυρίαρχη».

Διαβάστε σχετικά: Ν. Ανδρουλάκης : Εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη η σύγκρουση Γεννηματά – Βενιζέλου 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα