Ελλάδα

Αηδονόπουλος: «Στο Άγιο Όρος τηρούνται με σοβαρότητα όλα τα μέτρα»

«Η ζωή συνεχίζεται αδιατάρακτη όπως εδώ και 1.000 και πλέον χρόνια» τόνισε σε δηλώσεις του από τις Καρυές ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης.

Parallaxi
αηδονόπουλος-στο-άγιο-όρος-τηρούντα-311276
Parallaxi

Την κατάσταση που επικρατεί στο Άγιο Όρος, μετά τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε μοναχούς, περιέγραψε με δηλώσεις του από τις Καρυές και το κελί των Αγίων Θεοδώρων, ο Χάρης Αηδονόπουλος.

Με δηλώσεις του στην TV100, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Τηρούνται όλα τα μέτρα, με σοβαρότητα και η ζωή στο Άγιο Όρος συνεχίζεται αδιατάρακτη όπως εδώ και 1.000 και πλέον χρόνια. Υπάρχει απόλυτη ψυχραιμία στους μοναχούς και τους προσκυνητές. Είναι γνωστό ότι ο ιός ούτε πετάει στον ουρανό, ούτε μαγνητίζεται από το βλέμμα μας. Εμείς εδώ στις Καρυές δεν διαπιστώσαμε να ήρθε κάποιο κλιμάκιο για να πραγματοποιήσει δειγματοληψίες. Αυτές έγιναν στη μονή του Αγίου Παύλου και σε περιοχές που βρίσκονται νότια και δυτικά από τις Καρυές. Η Αθωνειάδα Σχολή λειτουργεί κανονικά. Τα παιδιά είναι όλα εδώ. Υπάρχει η σοβαρότητα που απαιτείται σε σχέση με την ιερότητα που απαιτείται. Φυσικά και οι μοναχοί συζητάνε για την πανδημία. Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει ο ιός, ότι υπάρχουν επιπλοκές στους πάσχοντες, αλλά δεν αναλώνονται στο θέμα αυτό. Δεν είναι όμως το Α και το Ω της καθημερινότητας τους».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα