Επικαιρότητα

Ακριβαίνει το σουβλάκι – Γενναίες αυξήσεις στα σάντουιτς από 1η Μαΐου!

Έρχονται αυξήσεις.

Parallaxi
ακριβαίνει-το-σουβλάκι-γενναίες-αυξ-433360
Parallaxi

Γενναίες αυξήσεις στα κρέατα και στο αγαπημένο των Ελλήνων σουβλάκι έρχονται από 1η Μαΐου σύμφωνα με το υπό ίδρυση Σωματείο Ψητοπωλών -δεν υπάρχει ακόμα επίσημο συλλογικό όργανο- και όσα μεταδόθηκαν στον ΣΚΑΪ. 

Πιο συγκεκριμένα, μέλη του Σωματείου Ψητοπωλών υποστήριξαν σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ ότι πλέον δεν είναι σε θέση να απορροφήσουν την αύξηση της τάξεως του 30% στο κόστος των κρεάτων και τελικά θα την μοιραστούν μερικώς με τον καταναλωτή. Αυτό σημαίνει σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν πως τα σάντουιτς μπορεί να αγγίξουν ή να ξεπεράσουν και τα 3 ευρώ.

Σύμφωνα με ιδιοκτήτη ψητοπωλείου που μίλησε στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ μεταξύ άλλων ανέφερε πως πιθανώς από 1η Μαΐου θα δουν οι καταναλωτές την αύξηση στην τιμή των ψητών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μεταξύ άλλων “το ποσοστό της αύξησης «θα είναι στο 10% με μάξιμουμ 15%. Ενα μεγάλο κομμάτι πάλι θα το απορροφήσουμε εμείς. Θα είναι κοντά στα τρία ευρώ. Δεν νομίζω ότι θα το φτάσουμε. Από 1η Μαΐου λογικά θα την ξεκινήσουμε. Ήδη 45 μέρες τώρα την αύξηση αυτή την έχουμε απορροφήσει».

*Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα