Top

Ακύρωσαν βράβευση διασώστη προσφύγων- Οι αναρτήσεις των Ακρίτα- Μπογδάνου

Οι δύο εκ διαμέτρου αντίθετες αναρτήσεις.

Parallaxi
ακύρωσαν-βράβευση-διασώστη-προσφύγω-791268
Parallaxi

Απορία και πολλά ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι το υπουργείο Εξωτερικών παρότι πρότεινε ακύρωσε τελικώς την παρασημοφόρηση του Έλληνα διασώστη, Ιάσονα Αποστολόπουλου, από την Προεδρία της Δημοκρατίας, με αφορμή την 47η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι, ο τελευταίος συμμετέχει εδώ και χρόνια σε πλοία που διασώζουν πρόσφυγες και μετανάστες, και τώρα είναι συντονιστής του «Mare Ionio».

Ο άνθρωπος που δείχνει με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη βρισκόταν σε επικοινωνία με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας επί δύο ημέρες. Εντούτοις, δέχτηκε αργά χθες βράδυ τηλεφώνημα από το ΥΠ.ΕΞ., μέσω του οποίου του ανακοινώθηκε η ανάκληση της απόφασης.

Όπως όλα δείχνουν, η δημόσια κριτική του διασώστη στις  πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνεργασία με τη Λιβύη, και οι καταγγελίες του για την στάση του ιταλικού κράτους και του ελληνικού Λιμενικού, οδήγησαν στην απόφαση για ακύρωση της βράβευσής του.

Άξιο απορίας είναι, όμως, και το γεγονός ότι η ίδια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υποκύπτει σε πιέσεις των διαφόρων ακροδεξιών στοιχείων.

Φυσικά, τα παραπάνω έσπευσαν να σχολιάσουν- με εκ διαμέτρου αντίθετο τρόπο- η Έλενα Ακρίτα και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα για το γεγονός:

«Μάγδα Φύσσα, περιμένουμε και δική σου φωνή.
Ματαιώθηκε η βράβευση του ήρωα Ιάσωνα Αποστολόπουλο, ο οποίος βρίσκεται σε αποστολή διάσωσης στη Σικελία.
Οπως είπε ο ίδιος:

«Μετα μεσάνυχτα δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από το υπουργείο Εξωτερικών», είπε, « στο οποίο ο κ. Ζεβελέκης, που δεν γνωρίζω, μου ανακοίνωσε ότι “με τα νέα δεδομένα, δεν συγκροτείται η υπόθεση της παρασημοφόρησης μου”».

H ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου για το ίδιο γεγονός:

«Ο κος Ιάσονας Αποστολόπουλος, επιθετικός επικριτής της πολιτικής υπεράσπισης των συνόρων της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και συνολικά των Σωμάτων Ασφαλείας, ΔΕΝ θα τιμηθεί αύριο από την ΠτΔ στην γιορτή για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί».

Με πληροφορίες από την Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα