Επικαιρότητα

Αλ. Τσίπρας: Λάβαμε το μήνυμα των Ελλήνων πολιτών

Τα πολιτικά μηνύματα του Αλέξη Τσίπρα την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών

Parallaxi
αλ-τσίπρας-λάβαμε-το-μήνυμα-των-ελλήνω-266352
Parallaxi

Την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας με αυτό τον τρόπο ένα στίγμα τον προθέσεων του για το επόμενο διάστημα.

“Λάβαμε το μήνυμα των πολιτών που μας είχαν ψηφίσει, αλλά χθες προτίμησαν να μην έλθουν στην κάλπη εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους. Λάβαμε το μήνυμα της απογοήτευσης χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, που βεβαίως δεν προσχώρησαν στην κάλπη της ΝΔ Λάβαμε και το μήνυμα εμείς οι ίδιοι, ότι δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ποιοί είμαστε, ποιούς εκπροσωπούμε και για ποιούς παλεύουμε” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας καλώντας σε ανασυγκρότηση του χώρου επισημαίνοντας, όπως ο ίδιος είπε, πως ο αγώνας ακόμα δεν έχει κριθεί.
Διαβάστε αναλυτικά την ομιλία του Α. Τσίπρα στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ: 
“Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που μας στήριξαν με την ψήφο τους χθες. Τις ελπίδες των πολιτών πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να τις δικαιώσουμε. Χάσαμε μία μάχη αλλά έχουμε μπροστά μας τον κρίσιμο πόλεμο. Δεν έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε πίσω.  Δεν είναι το κρίσιμο αν θα πέσεις αλλά το αν θα σηκωθείς. Σας ζητώ να ανασυγκροτηθούμε και να παλέψουμε. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Οφείλουμε να στηριχθούμε στο 24% του εκλογικού σώματος. 
Ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας, ξέρω ότι θα είναι ένας δύσκολος αγώνας.Αλλά ένας αγώνας που μπορεί να κερδηθεί. Σήμερα, λοιπόν, σας καλώ να οργανωθούμε καλύτερα για να δώσουμε αυτή τη μάχη. Πρώτα απ’  όλα, όμως, στον ελληνικό λαό οφείλουμε να του πούμε ότι λάβαμε χθεσινό το μήνυμά του. Γνωρίζουμε, το είπαμε άλλωστε και πριν τις εκλογές, ότι τα τελευταία χρόνια δεν ήταν εύκολα. Κάναμε κι εμείς λάθη και συμβιβασμούς.
Ξέρουμε τώρα ότι χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος, πολύ περισσότερη προσπάθεια, πολύ περισσότερος κόπος για να αποκτήσουμε την πατρίδα που θέλουμε, το κράτος που θέλουμε, την ζωή που θέλουμε.
Λάβαμε το μήνυμα των πολιτών που μας είχαν ψηφίσει, αλλά χθες προτίμησαν να μην έλθουν στην κάλπη εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους. Λάβαμε το μήνυμα της απογοήτευσης χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, που βεβαίως δεν προσχώρησαν στην κάλπη της ΝΔ
Λάβαμε και το μήνυμα εμείς οι ίδιοι, ότι δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ποιοί είμαστε, ποιούς εκπροσωπούμε και για ποιούς παλεύουμε. Αποφάσισα να επισπεύσω τις εθνικές εκλογές, ως απόδειξη σεβασμού στην λαϊκή ετυμηγορία και στα μηνύματα των πολιτών. Και ολοι γνωρίζουμε ότι άλλο είναι το δίλημμα της Ευρωπαϊκής κάλπης και άλλο αυτό των Εθνικών εκλογών
Τώρα όμως έχουμε μπροστά μας την κάλπη των εθνικών εκλογών και ο καθένας και η καθεμία γνωρίζει ότι με την ψήφο του επιλέγει ποιος και με ποιο σχέδιο θέλει να κυβερνήσει τον τόπο τα επόμενα 4 χρόνια
Την επομένη των Εθνικών εκλογών είτε θα έχουμε κυβέρνηση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη μαζί με υπουργούς, τον κο Γεωργιάδη, τον κο Βορίδη και άλλους συνοδοιπόρους της ακροδεξιάς. Είτε θα έχουμε κυβέρνηση προοδευτική και δημοκρατική με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική Συμμαχία. Δεν υπάρχει τρίτη επιλογή.
Είτε θα έχουμε μία κυβέρνηση της ΝΔ που έχει αποδείξει την ιδεοληπτική εμμονή της στις αντιλαϊκές πολιτικές της λιτότητας, είτε θα έχουμε μία κυβέρνηση που θα συνεχίσει και θα διευρύνει την προσπάθεια προστασία και στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα