Διεθνή

Άλεκ Μπάλντουιν: Αναζητούνται οι ευθύνες για την τραγωδία στα γυρίσματα της ταινίας

Που επικεντρώνονται οι έρευνες της αστυνομίας.

Parallaxi
άλεκ-μπάλντουιν-αναζητούνται-οι-ευθύ-354610
Parallaxi

Οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώνονται σε δύο άτομα: στην υπεύθυνη της παραγωγής για την ασφάλεια των όπλων, καθώς και στο βοηθό σκηνοθέτη που έδωσε το όπλο στον ηθοποιό λέγοντας ότι έχει άσφαιρα και είναι ασφαλές. Δυστυχώς, το πιστόλι είχε αληθινές σφαίρες και όταν ο Μπάλντουιν τράβηξε τη σκανδάλη σκότωσε τη διευθύντρια φωτογραφίας.

Πώς βρέθηκαν κανονικές σφαίρες αντί για άσφαιρα στο πιστόλι με το οποίο ο Άλεκ Μπάλντουιν σκότωσε την διευθύντρια φωτογραφίας και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη της ταινίας γουέστερν που γύριζαν στη Σάντα Φε; Η αστυνομία ξετυλίγει το κουβάρι και οι ευθύνες εστιάζονται σε αυτή τη γυναίκα, την 24χρονη Χάνα Γκουτιέρεζ Ριζ, που ήταν αρμόδια για την ασφάλεια των όπλων. Εκείνη φέρεται ότι τοποθέτησε σε ένα καροτσάκι τρία όπλα, από οποία πήρε το ένα ο βοηθός σκηνοθέτη Ντέιβ Χολς και το έδωσε στον Μπάλντουιν. Ο ηθοποιός πυροβόλησε και η μοναδική σφαίρα που βγήκε από την κάννη χτύπησε πρώτα την 42χρονη Χάτσινς στο στήθος και στη συνέχεια τον σκηνοθέτη Τζόελ Σούσα στον ώμο.

Η προκαταρκτική έρευνα της αστυνομίας δείχνει ότι ήταν ατύχημα.

Στο στόχαστρο η υπεύθυνη για την ασφάλεια των όπλων

Σύμφωνα με ένα σενάριο, κάποιος χρησιμοποίησε το όπλο για σκοποβολή, όμως δεν άδειασε τη θαλάμη και επέστρεψε το όπλο στο οπλοστάσιο ή στην υπεύθυνη για τα όπλα.

Η νεαρή υπεύθυνη για την ασφάλεια οπλισμού είναι κόρη ενός ειδικού του Χόλυγουντ στα ειδικά εφέ. Πήρε το βάπτισμα του πυρός πρόσφατα στα γυρίσματα μιας άλλης ταινίας με πρωταγωνιστή τον Νίκολας Γκέιτζ.

Μετά την τραγωδία ο 63χρονος ηθοποιός έβγαλε τη φορεσιά του κάουμποι που είχε σταγόνες αίματος και παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα της Σάντα Φε όπου έδωσε κατάθεση. Ο Μπάλντουιν είναι ελεύθερος, δήλωσε συγκλονισμένος για το τραγικό ατύχημα και ότι συνεργάζεται με την αστυνομία.

Το θέμα έφτασε μέχρι το Λευκό Οίκο

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε: «Προφανώς πρόκειται για τραγωδία. Χάθηκε μια ζωή και ένας άνθρωπος τραυματίστηκε. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας πάνε στα μέλη των οικογενειών τους».

Φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις προηγούμενες ημέρες δείχνουν ότι τεχνικοί και ηθοποιοί ενημερώνονταν για θέματα ασφάλειας πριν από επικίνδυνες σκηνές. Όχι επαρκώς, από ό,τι φαίνεται.

Ο σκηνοθέτης σοκαρισμένος ανέφερε: «Όλοι οι οπλουργοί με τους οποίους συνεργάστηκα αντιμετωπίζουν τη δουλειά με εξαιρετική σοβαρότητα επειδή η δουλειά τους είναι η ασφάλεια των πυροβόλων όπλων. Και αν κάποιος τραυματιστεί, εκείνοι φέρουν την ευθύνη».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μέλη του συνεργείου είχαν εγκαταλείψει τα γυρίσματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κακές συνθήκες εργασίας, μεταξύ των οποίων και η πλημμελής φύλαξη και χρήση των όπλων.

Νέα ύποπτα περιστατικά με πυρά στα γυρίσματα της ταινίας

Ο δημοσιογράφος του MEGA Στρατής Αγγελής μιλάει για την αποκάλυψη αμερικάνικης εφημερίδας ότι ακόμα δυο περιστατικά επικίνδυνων πυροβολισμών είχαν γίνει στα γυρίσματα της ίδιας ταινίας, πριν σκοτωθεί η διευθύντρια φωτογραφίας από το χέρι του Μπάλντουν.

Συνέβη το περασμένο Σάββατο και θα έπρεπε να είχε σημάνει καμπανάκι κινδύνου, όμως οι υπεύθυνοι της παραγωγής δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία, γράφουν οι Τάιμς του Λος Άντζελες. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι εκπυρσοκρότησε δυο φορές κατά λάθος το όπλο που κρατούσε ένας κασκαντέρ ο οποίος αντικαθιστούσε τον Μπάλντουιν. Και στον κασκαντέρ είχαν πει ότι το όπλο είναι ασφαλές, αλλά δεν έγινε έρευνα για το περιστατικό, ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Είναι άγνωστο αν σε αυτούς τους πυροβολισμούς υπήρχαν αληθινές σφαίρες. Πέντε ημέρες μετά έγινε η τραγωδία. Η εφημερίδα φιλοξενεί καταγγελίες μελών του συνεργείου ότι υπήρχε μεγάλη ένταση στα γυρίσματα που θα έπρεπε να διαρκέσουν 21 ημέρες. Η ταινία ήταν χαμηλού προϋπολογισμού και η τραγωδία συνέβη την 12η ημέρα των γυρισμάτων. Όλοι βιάζονταν και δεν έδιναν μεγάλη προσοχή στην ασφάλεια, κατήγγειλε ένας από αυτούς.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα