Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στη μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου

Με επιστολή του που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Parallaxi
ο-αλέξης-τσίπρας-απάντησε-στη-μητέρα-τ-315224
Parallaxi

Πριν από λίγες ημέρες η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου έστειλε ανοιχτή επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, ζητώντας να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τον θάνατο του παιδιού της και απαντώντας μεταξύ άλλων στον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων. Μπορείτε να δείτε την επιστολή ΕΔΩ.

Σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας, απαντάει στην μητέρα του Ζακ, με επιστολή του που δημοσιεύεται επίσης στην Εφημερίδα των Συντακτών. Στην επιστολή του ο πρωθυπουργός δεσμεύεται μεταξύ άλλων πως “η απώλεια του Ζακ δεν θα ξεχαστεί” τονίζοντας πως “η ωμή βία οδήγησε στην απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής”.

Ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζοντας τα βαθιά του συλλυπητήρια αναφέρει πως “όσα συνέβησαν και οδήγησαν στον θάνατο του Ζακ συνιστούν έναν εφιάλτη”.

Χαρακτηριστικά αναφέρει “Όχι μόνο γιατί η ωμή βία οδήγησε στην απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής αλλά και γιατί έγιναν αφορμή για να αναδυθεί ο κοινωνικός κανιβαλισμός που επικροτεί την αυτοδικία και δεν ανατριχιάζει στην όψη της ωμής βίας απέναντι σε αυτόν που είναι από κάτω. Τον αδύναμο, τον διαφορετικό και τον άλλο.”

Ενώ σε άλλο σημείο της επιστολής του τονίζει πως “η υπόθεση, όμως, δεν τελειώνει με την εξιχνίασή της. Η αντιμετώπιση του κοινωνικού κανιβαλισμού και των φαινομένων βίας και μίσους χρειάζεται συντεταγμένη παρέμβαση από την πολιτεία με στόχο τη συνολική πρόληψη του εγκλήματος αλλά κυρίως τη διαπαιδαγώγηση της κοινωνίας.”

Η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα κλείνει με την δέσμευση πως “η απώλεια του Ζακ δεν θα ξεχαστεί, τουλάχιστον από όσους και όσες από εμάς παραμένουμε αφοσιωμένοι στον αγώνα για μια κοινωνία που η ανθρώπινη ζωή θα είναι η υπέρτατη αξία.

Η επιστολή του πρωθυπουργού δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της Εφημερίδας των Συντακτών. 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα