Διεθνή

Aμερική: Το κανάλι με την υψηλότερη τηλεθέαση είναι και το πιο… επικίνδυνο

Όπως απέδειξε το ίδιο για ακόμη μία φορά.

Parallaxi
aμερική-το-κανάλι-με-την-υψηλότερη-τηλε-681891
Parallaxi

Κάτι αξιοπερίεργο συνέβη προχθές το απόγευμα στο κανάλι με την υψηλότερη τηλεθέαση στην Αμερική: Ανακοινώθηκε ότι «ο Πρόεδρος Τραμπ κέρδισε τις εκλογές».

Ο λόγος για το Fox News, που πέρασε χρόνια επαινώντας τον Ντόναλντ Τραμπ και τις ρητορείες αυτού. Το τηλεοπτικό δίκτυο, το οποίο βοήθησε ιδιαιτέρως τη φήμη του Τραμπ, λειτούργησε για μία ακόμη φορά, αγνοώντας παντελώς τους κώδικες δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας το κανάλι προωθούσε την καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ με δόλιους τρόπους. Ωστόσο, προχθές συνέβη κάτι πραγματικά αξιοσημείωτο. Παρότι το κανάλι είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει επιτέλους αληθή δεδομένα, αντ ‘αυτού, επέλεξε να παραπλανήσει τους τηλεθεατές του αναφορικά με τα εκλογικά αποτελέσματα.

«Καθώς συνεχίζεται η καταγραφή των αποτελεσμάτων», είπε ο Sean Hannity, «έχουμε βάσιμες πληροφορίες για παρατυπίες κατά την καταμέτρηση ψήφων”.

Τίποτα δεν εξηγήθηκε ως έχει στους τηλεθεατές του Fox. Στην πραγματικότητα, αν παρακολουθούσε κανείς μόνο τον Fox με σκοπό να πληροφορηθεί για τα εκλογικά αποτελέσματα, όπως κάνουν πολλοί Αμερικανοί, θα μπορούσε πιθανότατα να ξεχάσει ότι η Αμερική αυτή τη στιγμή βιώνει με τον χειρότερο τρόπο την πανδημία. 

Παράγοντες που είχαν συμφέροντα από την επανεκλογή του Τραμπ, παρουσίαζαν στον αέρα του τηλεοπτικού δικτύου αβάσιμους ισχυρισμούς κατά των Δημοκρατικών.

Στο κανάλι έγιναν αναφορές για λάθη ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα που καταγράφηκε στην Πενσιλβάνια υπέρ του Τζο Μπάιντεν.

Η Martha MacCallum και ο Bret Baier, που κάλυψαν την εκλογική διαδικασία, αφιέρωσαν τηλεοπτικό χρόνο προκειμένου να επαναλάβουν στον αέρα τους αβάσιμους ισχυρισμούς του Τραμπ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Fox έδωσε οδηγίες στους δημοσιογράφους του να μην χαρακτηρίζουν τον Τζο Μπάιντεν ως «εκλεγμένο πρόεδρο».

“Πολλοί Αμερικανοί δεν θα δεχτούν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών”, είπε με τη σειρά του ο Tucker Carlson, μιλώντας νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ενώ επέμενε ότι τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας δεν είναι αξιόπιστα.

Είναι φανερό πως το Fox έχει αποτύχει…

Με πληροφορίες από MEGAN GARBER/ The Atlantic

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα