Ελλάδα

Αναχωρεί για την Κομοτηνή ο Ερντογάν

Αυτή την ώρα στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Parallaxi
αναχωρεί-για-την-κομοτηνή-ο-ερντογάν-264869
Parallaxi

Αποχωρεί με κατεύθυνση την Κομοτηνή από το “Ελευθέριος Βενιζέλος” συνοδεία πλήθος αυτοκινήτων, ανθρώπων ασφαλείας και της αντιπροσωπείας του ο Τούρκος Πρόεδρος.

Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας επισκέψεώς του στην Ελλάδα, στην Κομοτηνή, είναι το ακόλουθο -χωρίς να υπάρχει η βεβαιότητα ότι θα το ακολουθήσει πιστά- 

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, συνοδευόμενος από την σύζυγό του και την τουρκική αντιπροσωπεία αναμένονται στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος», όπου θα τους υποδεχθούν, εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης. Θα μεταφερθεί στην Κομοτηνή όπου πρώτος σταθμός επίσκεψης είναι το Kirmahalle τζαμί, και στη συνέχεια μειονοτικό σχολείο. Θα ακολουθήσει γεύμα στο ξενοδοχείο «Chris and Eve Mansion» με εκπροσώπους της μουσουλμανικής κοινότητας και θα αποχωρήσει από την Θράκη στις 16.00 ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Τα βλέμματα στραμμένα στην Θράκη σήμερα

Παρά τις προειδοποιήσεις από τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κο Νίκο Κοτζιά πριν την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου κου Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με την προσοχή του σε κινήσεις και δηλώσεις κατά την επίσκεψή του στην Θράκη, το σκηνικό μοιάζει ήδη έκρυθμο από σήμερα. H μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη φαίνεται να ετοιμάζουν «φιέστες υποδοχής» ακόμα και με δωρεάν λεωφορεία σε όσους θέλουν να τιμήσουν τον Τούρκο Πρόεδρο σε κάθε σταθμό του στην περιοχή, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τηλεοπτικά ρεπορτάζ, με την ελληνική κοινότητα να ετοιμάζει αντιδράσεις για την επίσκεψη στις 12.00 στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

Από νωρίς οι Αρχές χτενίζουν την περιοχή την οποία θα επισκεφθεί, την ώρα που ο Τούρκος Πρόεδρος δυναμιτίζει την κατάσταση αποκαλώντας την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, ως “αδέρφια του”.

Συνολικά 22 σωματεία, ετοιμάζουν διαμαρτυρία για το πρόσωπο του Ερντογάν ενώ το κλίμα μετά την παρουσία του και τα όσα “εμπρηστικά” έθιξε κατά την διάρκεια της πρώτης μέρας παραμονής του στην Αθήνα, ενισχύουν το κλίμα αντίδρασης από την κοινότητα στην Θράκη.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα