Ελλάδα

Αναδρομικά: Δε θα τα πάρουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι – Έμειναν εκτός επικουρικές, δώρα –

Εκτός των αναδρομικών μένουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι που είχαν το 2012 άθροισμα κύριας κι επικουρικής κάτω των 1000 ευρώ.

Parallaxi
αναδρομικά-δε-θα-τα-πάρουν-οι-χαμηλοσυ-433769
Parallaxi

Η ανάγνωση της οριζόντιας ρύθμισης στην οποία προχωρά η κυβέρνηση κι αφορά στην εφάπαξ καταβολή των αναδρομικών των κύριων συντάξεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, δείχνει ότι από την κυβερνητική αυτή παρέμβαση θα επωφεληθούν περίπου 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι. Όπως ανακοινώθηκε τα αναδρομικά θα δοθούν εφάπαξ σε όσους έκαναν αγωγή ή όχι.

Η παραπάνω απόφαση, σημαίνει ότι μένουν εκτός τα κομμένα δώρα και οι επικουρικές συντάξεις. Έτσι λοιπόν, εκτός των αναδρομικών μένουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι που είχαν το 2012 άθροισμα κύριας κι επικουρικής κάτω των 1000 ευρώ.

Εκτός του τελικού λογαριασμού μένουν και τα δώρα της κύριας σύνταξης που για όλους τους συνταξιούχους ήταν 800 ευρώ το χρόνο, οι περικοπές των επικουρικών, καθώς και τα δώρα των επικουρικών που ήταν πλήρη, δηλαδή δύο επικουρικές συντάξεις το χρόνο.

Εργατολόγοι εκτιμούν πως η απόφαση αφορά περίπου 1 εκατομμύριο συνταξιούχους, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως τα αναδρομικά φτάνουν έως και τα 7.000 ευρώ και κινούνται κατά μέσο όρο στα 900 με 1000 ευρώ. Οι περικοπές των δώρων και των επικουρικών του 11μηνού παραμένουν στο τραπέζι, σύμφωνα με τους εργατολόγους.

Πηγή: Έθνος

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα