Ελλάδα

Η ανάρτηση γιατρού στο Τζάνειο για τη σπουδαιότητα του εμβολίου

Δείτε τη χαρακτηριστική σύγκριση ανάμεσα σε δυο ασθενείς με το ίδιο προφίλ με τη διαφορά, όμως, ότι ο ένας ήταν εμβολιασμένος

Parallaxi
η-ανάρτηση-γιατρού-στο-τζάνειο-για-τη-σ-845389
Parallaxi
Εικόνα: SOOC
Βλέπουμε πάλι την πανδημία να κερδίζει έδαφος. Η παραλλαγή Όμικρον αναγκάζει όλο τον πλανήτη να λάβει νέα μέτρα και να προσαρμοστεί στα δεδομένα που φέρει αυτή η εξέλιξη. Η επιστήμη έχει δείξει πως είναι ικανή να αποτρέψει τα χειρότερα, να προσφέρει σημαντική βοήθεια στους ανθρώπους αρκεί κι εκείνοι να την εμπιστευτούν. Δεν μπορεί πια να υπάρχουν συμπολίτες μας που φεύγουν άδικα επειδή ακούνε φωνές που είναι βυθισμένες στην ίδια τους την άγνοια και την καχύποπτη και ανερμάτιστη συνωμοσιολαγνεία τους και δεν εμβολιάζονται. Ο εμβολιασμός είναι καθοριστικό όπλο απέναντι στη σοβαρή νόσηση.
Η ανάρτηση του γιατρού του Τζάνειου, Γιώργου Κρανιδιώτη τα λέει όλα:
ΥΣΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΗ
Αν η γνώμη μου έχει κάποια αξία, και ενόψει της επέλασης της παραλλαγής Ο.
Τρεις 95άρες εμβολιασμένες περνούν τη νόσο αβρόχοις ποσί, και στο διπλανό δωμάτιο ο ανεμβολίαστος 44άρης (χωρίς υποκείμενα νοσήματα) διασωληνώνεται (ευτυχώς, σώθηκε).
Δύο 55άρηδες με το ίδιο ακριβώς προφίλ (διαβήτης, υπέρταση, στεφανιαία νόσος): ο εμβολιασμένος σχεδόν δεν χρειάστηκε οξυγόνο, ο ανεμβολίαστος διασωληνώθηκε και χαροπαλεύει.
Θα μπορούσα να αναφέρω δεκάδες (sic) ανάλογα περιστατικά από την Κλινική COVID-19. Πολλοί ανεμβολίαστοι συνάνθρωποί μας πέθαναν εντελώς άδικα, ενώ τώρα θα ζούσαν αν είχαν εμβολιαστεί (επιτρέψτε μου να το υποστηρίζω, γιατί συγκρίνω με ομοειδείς περιπτώσεις εμβολιασμένων).
Το επιχείρημα «μα και εμβολιασμένοι πεθαίνουν» (προσωπικά, έχω δει μόνο έναν) είναι έωλο. Καμία παρέμβαση στην ιστορία της ιατρικής δεν έχει επιτυχία 100%. Το εμβόλιο μειώνει δραματικά τον κίνδυνο θανάτου. Φυσικά, δεν τον μηδενίζει.
Οι νέοι και υγιείς δεν είναι άτρωτοι. Έχω δει ανθρώπους ακόμη και 17 ή 21 ετών να νοσούν βαριά. Το να περιμένει κανείς να νοσήσει, για να αποκτήσει δήθεν «φυσική ανοσία», είναι σαν να παίζει με τη φωτιά. Απλούστατα, δεν ξέρει τι λαχνό θα τραβήξει.
Τα γράφω όλα αυτά στη μνήμη του 82χρονου φίλου μου, που ψάρευε στον Σαρωνικό τις μέρες με καλό καιρό και με φίλευε ψάρια. Επί μήνες, τον παρότρυνα να εμβολιαστεί. Δυστυχώς, δεν το έκανε. Πέθανε το περασμένο Σάββατο. Μου έλαχε να τον συντροφεύσω ως γιατρός μέχρι το τέλος.
Εμβολιαστείτε λοιπόν! Αγνοείστε την προπαγάνδα των φασιστών και των θρησκόληπτων! Τα πράγματα δυσκολεύουν…
[Στο γράφημα φαίνεται η θεαματική μείωση της θνητότητας που πέτυχε η ενισχυτική δόση (booster) στο Ισραήλ. Τα δεδομένα αφορούν σε 843,208 άτομα ηλικίας >50 ετών. (Arbel et al. NEJM 8 December 2021).]»

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα