Ελλάδα

Η ανάρτηση του Θανάση Τριαρίδη για το ακραίο ομοφοβικό επεισόδιο σε γυμνάσιο της πόλης

Ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης μέσω ανάρτησης του στο Facebook αναφέρθηκε στο περιστατικό.

Parallaxi
η-ανάρτηση-του-θανάση-τριαρίδη-για-το-α-550662
Parallaxi

Ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης μέσω ανάρτησης του στο Facebook αναφέρθηκε στο ακραίο ομοφοβικό επεισόδιο σε γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης που σημειώθηκε την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται πώς, δύο μαθήτριες δέχτηκαν απειλές, καθώς και λεκτικές επιθέσεις από συμμαθητές τους, επειδή στο πλαίσιο ανταλλαγής δώρων ενόψει των εορτών εντός του σχολείου, εμφάνισαν σημαιάκια των ΛΟΑΤ.

Ο συγγραφέας μεταξύ άλλων ανάφερε: «Κάπως έτσι οι δυο μαθήτριες θα πάνε να κρύψουν την ταπείνωση τους στις γωνιές των δωματίων τους. Οι εγκληματίες συμμαθητές τους (έτοιμοι χρυσαυγίτες) θα γιορτάσουν περήφανα στα μπαρ της Θεσσαλονίκης – αφού προηγουμένως διασκεδάσουν βλέποντας βίντεο των Ράδιο Αρβύλα. Η διεύθυνση του Γυμνασίου θα παραμείνει στην θέση της. Το Υπουργείο Παιδείας θα κάνει πως δεν συνέβη τίποτε. Κανείς δεν θα διαμαρτυρηθεί: ούτε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ούτε οι τοπικοί βουλευτές, ούτε κανένας. Όλα αυτά προχθες στην Θεσσαλονίκη – στην διαρκώς μαχαιρωμένη μου πατρίδα. Στην φασιστούπολη Θεσσαλονίκη.»

Αναλυτικά όλα όσα είπε:

«ΣΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΟΥΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(την διαρκώς μαχαιρωμένη μου πατρίδα).
Προχθές στην Θεσσαλονίκη. Δυο μαθήτριες Γυμνασίου στην ανταλλαγή δώρων της τάξης τους αντάλλαξαν αναμεταξύ τους (προσοχή: αναμεταξύ τους) μικρές σημαίες της ΛΟΑΤ κοινότητας με το σήμα του ουρανίου τόξου. Κατόπιν, στον διάδρομο του σχολείου, στα 50 μέτρα που χωρίζουν την τάξη από το κυλικείο μια ομάδα σιχαμένων συμμαθητών τους (θα έγραφα: μια ομάδα κτηνών, αν αυτό δεν ήταν προσβολή για τα κτήνη) τους επιτέθηκαν, τις κυνήγησαν, τις προπηλάκισαν, τις απείλησαν με βρισιές “Θα σας ξεσκίσουμε, πουτάνες…”, σκίσανε τις σημαίες τους.
Οι γονείς των κοριτσιών έντρομοι διαμαρτυρήθηκαν στην Διεύθυνση του σχολείου, ζήτησαν την αλλαγή σχολείου. Η ελεεινή διεύθυνση του σχολείου έβγαλε μια από τις αθλιότερες δημόσιες ανακοινώσεις στην ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης:
“Οι δύο μαθήτριες μας ενημέρωσαν αιφνιδιαστικά ότι θέλουν να αποχωρήσουν νωρίτερα από το σχολείο χθες, γιατί όπως μας εξήγησαν, δέχτηκαν απειλές. Μετά από άμεση έρευνα του περιστατικού, επιχειρήσαμε να κατευνάσουμε τα πνεύματα. Προειδοποιήσαμε μάλιστα κάποιους από τους μαθητές που φέρονται να συμμετείχαν στο περιστατικό πως θα τους επιβληθούν κυρώσεις, σε περίπτωση που συνεχίσουν ανάλογες απειλές.”
Ναι, σωστά διαβάσατε: “Θα τους επιβληθούν κυρώσεις ΜΟΝΟ σε περίπτωση που συνεχίσουν ανάλογες απειλές.”
Η σιχαμένη ανακοίνωση είχε μια ακόμη πιο εμετική συνεχεια.
“Θεωρούμε αυτά τα θέματα ιδιαίτερα ευαίσθητα και επιχειρούμε με πολλούς τρόπους, όπως πρόσφατα μέσα από το θέατρο, αλλά και τα εργαστήρια, να στείλουμε το μήνυμα κατά του ρατσισμού στα παιδιά. Αντιλαμβάνεστε ωστόσο, ότι όταν εμφανίζονται σημαίες είτε οπαδικές, είτε αυτές που παρουσιάστηκαν εντός του χώρου του σχολείου, δημιουργούνται αντιδράσεις. Δημιουργούνται στρατόπεδα και σπέρνεται η διχόνοια. Εκτιμούμε ότι δεν ήταν το κατάλληλο δώρο, για το χώρο του σχολείου“.
Δηλαδή μας λένε πως έφταιγαν τα θύματα “που … προκάλεσαν”. Και αυτοί οι άνθρωποι διευθύνουν δημόσια σχολεία, κανοναρχούν την δημοσια εκπαίδευση…
Κάπως έτσι οι δυο μαθήτριες θα πάνε να κρύψουν την ταπείνωση τους στις γωνιές των δωματίων τους. Οι εγκληματίες συμμαθητές τους (έτοιμοι χρυσαυγίτες) θα γιορτάσουν περήφανα στα μπαρ της Θεσσαλονίκης – αφού προηγουμένως διασκεδάσουν βλέποντας βίντεο των Ράδιο Αρβύλα. Η διεύθυνση του Γυμνασίου θα παραμείνει στην θέση της. Το Υπουργείο Παιδείας θα κάνει πως δεν συνέβη τίποτε. Κανείς δεν θα διαμαρτυρηθεί: ούτε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ούτε οι τοπικοί βουλευτές, ούτε κανένας.
Όλα αυτά προχθες στην Θεσσαλονίκη – στην διαρκώς μαχαιρωμένη μου πατρίδα. Στην φασιστούπολη Θεσσαλονίκη.»

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα