Ελλάδα

Η ανάρτηση της διευθύντριας του νοσοκομείου του Ρεθύμνου

Όλοι θέλουμε να είμαστε εδώ στο νοσοκομείο. Κανείς δεν ψάχνεται να την κάνει..

Parallaxi
η-ανάρτηση-της-διευθύντριας-του-νοσοκ-573328
Parallaxi

Η Ειρήνη Νταουντάκη, διευθύντρια του νοσοκομείου του Ρεθύμνου σε μια ανάρτηση πριν λίγη ώρα που συγκινεί:

Έχω κι εγώ μια ιδεοληψία. Μέρες τώρα παρατηρώ τους συναδέλφους γιατρούς κ νοσηλευτές και αναρωτιέμαι αν θα είμαστε όλοι εδώ μετά απ’ αυτό τον εφιάλτη. Αν θα έχουμε την κρίσιμη ώρα τον ανάλογο προστατευτικό εξοπλισμό. Αν θα υπάρχει κρεβάτι στην ΜΕΘ όταν κάποιος από μας το χρειαστεί. Ρώτησα προχθές την συνάδελφο λοιμωξιολόγο που έχει στην ευθύνη της την διαχείριση στο νοσοκομείο. Τι θα κάνουμε αν είσαι εσύ; Θα με αφήσετε. Έτσι είπε και τρελάθηκα. Τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις; Λέει ψύχραιμα και γελαστά. Η Ελένη μας, η Αποστολία μας, όλοι οι δικοί μας άνθρωποι.

Αυτή την ιδεοληψία έχω, έχουμε εμείς. Να είναι ασφαλείς οι άνθρωποι μας. Τουλάχιστον να έχουν την ευκαιρία να ζήσουν. Όμως, χωρίς αναπνευστήρα ελεύθερο δεν θα την έχει κανείς μας. Το ξέρουμε ότι θα κολλήσουμε πολλοί κι ότι όταν συμβεί, μπορεί να μην υπάρχει διαθέσιμη ΜΕΘ. Θέλουμε όμως να μην πάμε άδοξα. Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε τα σωστά υλικά προστασίας για να μπορέσουμε να σταθούμε δίπλα στην κάθε μία και κάθε ένα από σας, αν μας χρειαστείτε. Ανδριωμενα, ψύχραιμα, επιστημονικά και με όπλα. Όχι με άδεια χέρια.

Όλοι θέλουμε να είμαστε εδώ στο νοσοκομείο. Κανείς δεν ψάχνεται να την κάνει.. Όλες οι ειδικότητες. Κανείς δεν συζήτησε για άδεια ειδικού σκοπού. Η ιδεοληψία της προστασίας της ζωής.

Που απαιτεί ΥΛΙΚΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Ακούς;

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα